Nejste přihlášen/a.
Jakým lepidlem se dají nalepit za radiátory ty folie(je to něco jako alobal), co odrážejí teplo zpět do místnosti?Zkoušel jsem to alkaprenem .Sice to drží ,ale někde i odlepuje.Díky
Já to mám nalepený chemoprénem už 12 let a kdybych to chtěl utrhnout, tak jedině se štukem. Nech si poradit v drogerce, co je vhodné na savý-nesavý povrch a je důležité u každého lepidla dodržet danou technologii. Mnoho lidí nadává na chemoprén, alkaprén a podobná lepidla, ale nakonec z nich vyleze, že buď natřeli místo obou ploch jen jednu, nebo moc spěchali a nepočkali na dostatečné zaschnutí. V místech, kde to nebylo při lepení dostatečně zaschlé to pak nedrží.
Dají se v pohodě nalepit čímkoliv,já je lepím silikonem.Body 10 x 10 cm.Pak zmuchlám koule z novin a nacpu je za topení,aby se to přitlačilo na stěnu po dobu,než lepidlo ztuhne.Aby ta folie měla význam,musí být zeď za radiátorem nezateplená.Pokud je v venku polystyren,ztráty tepla tudy nejsou,zcela logicky.
JABRAKA
1/
lepit něco na zeď chemoprénem nebo alkaprénem není snadné. Nejdříve musíte napenetrovat samotnou zeď. Naneste trochu lepidla na zeď, rozmažte ho špachtlí po celé ploše, na kterou se bude lepit a nechte zaschnout. Teprve potom přilepte fólii.
2/
fólie nemusí být přilepená a dokonce ani nemusí být kovová. Stačí, když vytvoří tepelnou bariéru mezi radiátorem a zdí. Sálavé teplo z radiátoru se do zdi nedostane a nebude přes ni unikat.
Tohle není žádná pravda. V době, kdy jsem to lepil penetrace teprve začínaly, takže bez jakékoli penetrace. Širokým štětcem natřít zeď a na folii, nechat zaschnout a jak říkám, drží spoustu let a ani se to nehne.
Je pravda, že přilepená být nemusí, ale neumím si představit jiný způsob, jak ji udržet u zdi. Radiátor je stavěný tak, že vzduch proudí i po zadní desce, takže kdyby se folie svezla na radiátor, pozbyla by funkce, protože by zamezila proudění vzduchu a tudíž by snížila předávání tepla do vzduchu celou zadní plochou.
Dobrý den, v souvislosti se "zateplením" se zeptám na jednu věc. Do kuchyňských skříněk v kuchyni v podkroví chci umístit litinový radiator a za ním hliníkovou folii cca 70x70cm (právě kvůli co největšímu odrazu tepla skrz mřížku v pracovní desce). Za radiatorem je sádrokarton, parozábrana, vata asi 10-15 cm, cihlová zeď 45 cm a zatím nezateplená fasáda. Trošku mám obavy, zda-li se za tou folii nemůže pak udělat plíseň? Nebo tu folii vynechat? Díky Petřík
no dobře. Vidím že si rozumíme. Kdo chce lepit chemoprénem nebo alkaprénem, ten musí namazat obě styčné plochy. Chemoprén na zavadlém chemoprénu drží mnohém líp, než chemoprén na čisté zdi. Si nedokážu představit, jak mastíš skoro dva čtvereční metry na zdi a další skoro dva čtvereční metry na fólii najednou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.