Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
už jsem tu jednou řešil, jak na kapající spoj odpadní trubky u wc. Šikovně jste mi poradili, ať koupím těsnící manžetu.
Koupil jsem tu "nejpoužívanější" o který jsem myslel, že tam půjde. Ale když se podívám na záchod zezadu, nevim, kam jako půjde ta "širší část" (viz. foto). Nevíte co s tim? Díky za odpověď...
doplněno 30.01.13 18:08: Chápejte, že se mi nechce sundavat záchod, abych zjistil, že to nepůjde spravit a pak to tam už nešlo nějak "dočasně" vrátit, tak se radši ptám...
Jak Ti správně radil už "instalatér", ta těsnící manžeta je na spodní vývod, zde Ti je k ničemu. Potřebuješ rovnou koleno se správným úhlem, ta těsnící manžeta se tam už nevejde!
Podle mě tam pujde máme jí taky,do té širší části se píchne záchod a tu kanalizační trubku bych seřízl aby to bydo přesně na proti sobě a zachod bych nato normálne vodorovně napojil
Zdravím . Asi vás nepotěším . Koupil jste připojovací manžetu na WC s kolmým odpadem . ( jsou vodorovné , šikmé a kolmé) Dala by se použít , ale záchod by jste musel posunout asi o 10 cm do prostoru a do vyhrdlení by jste musel strčit ještě kousek trubky. . Ve vašem případě bych použil připojovací koleno WC . vodo-plasttop.cz/... Vyrábí se pod různýma úhlama . Ještě jsou připojovací natahovací flexi hadice , ale já je nepoužívám . Špatné zkušenosti.
Chápu to tak,že to teče v místě,kde je mísa vsunuta do odpadu,takže spoj je v ose.mísu vysune dopředu,navleče redukci a redukci do odpadu,mohlo by to fungovat.Možná bude třeba do toho rozšíření HT vsunout fousek trubky,pokud tam tedy zůstalo těsnění
Chápete správně. HT je ta hnědá trubka? V instalatéřině se fakt nevyznám, ale rád se něco naučím
Jj HT je ta hnědá trubka . Má v sobě těsnící kroužek a nedá se nahřívat . PVC nemá těsnění . Lepí se a dá se nahřívat. Kdyby jsi kupoval to připojovací koleno , tak si zrovna kup připojovací šrouby WC a budeš potřebovat vrtačku s vidiákem. Jak odděláš mísu , tak se zrovna podívej ze zadu do odpadu. Většinou je vevnitř nalepený bordel , tak ho odstraň. Jo a nezapomeň slivovicu = dezinfekce.
Navrhuji-prohlédněte tu šedou trubku,bude tam číslo,asi 110,možná 100.Kupte nejkratší(půl metru) HT tohoto průměru,z rozšířené části vytáhněte těsnění a dejte ho do odpadu,pokud tam není.Ze zúžené části uřízněte asi 10cm a vložte ten kousek do odpadu.Do toho tu redukci,do ní mísu.Zkusím vložit neuměle nakreslený obrázek.
Těsně vedle.HT je jedno,jestli rovné anebo koleno,z něj chcete jen těsnění a rovný uřezaný kousek.Mslm,že je možné to vyřešit flexiodpadem anebo podle instalatéra ale-flexi ráda praská a instalatérovo řešení-mohl by vám vzniknout problem se zatěsněním,muselo by se to asi lepit.No,vybírejte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.