Nejste přihlášen/a.
Mám rok starý dvoupatrový barák a už druhou zimu mám mokrý strop v druhém patře pod střechou. Střecha je potažená dvěmi vrstvami "lepenky", OSB desky, dřevěné nosníky, zateplení "vata", polystiren, sádrokartonový strop, který je v určitých místech mokrý. Do střechy nezatéká, jen v zimně jsou problémy. Mezi OSB deskami a zateplením je odvětrání, ale dozvěděl jsem se že žádná parotěsná folie tam není. Prosím poradtě co by se s tím dalo dělat, děkuji.
Dobrý večer
Není zřejmé, jestli je zateplena střecha nebo strop nebo obojí. Kde se přesně zateplení nachází? Je půda nad vlhkým stropem vytápěná? Upřesněte prosím.
doplněno 29.01.13 21:57:Pokud je zateplen pouze strop a mezi sádrokartonem a izolací chybí parozábrana, je to jasné. Vlhkost zkondenzuje v izolaci, stéká dolů a promáčí strop.
doplněno 29.01.13 22:01:Rada je jedině doplnit parozábranu. Lze to udělat dvěma způsoby.
1.Vytrhat zespoda sádrokarton, doplnit parozábranu a namontovat nový podhled
2.Na stávající strop nalepit parozábranu a doplnit druhou vrstvu sádrokartonu. Tady pozor na nosnost stropu.
prave to bude ta chyba pred skelnou vatou by mela byt parozabrana ,vlhkost pronikne sadrokartonem tam by ji mela zadrzet popripade odrazit parozabrana ktera tam chybi a nema kde odejit pres dve vrstvy lepenky a srazi se ve skelne vate
Martine, dobrý den.
Složení stropu je od spodu:
1) SDK
2) konstrikce pro SDK (bez parotěsky)
3) polystyren (na fotce je vidět, že jsou mezery mezi polyšem) dodejte sílu polyše
4) nějaká vata (kolik a jaký druh)
5) odvětrávaný prostor
6) vazba s OSB deskymi a lepankou jako střešní krytina
Prosím doplňte rozměry a info...
Je to jen tento jeden flek? Páč já se domnívám, že to není nepřítomností parotěsky. Páč když se polyš kvalitně slepen, tak bude působit jako parobrzda. já se domnívám, že jde o jiný problém. Asi bych vyvrtal otvor, o průměru 15-20mm, vložil kameru a hledal zkoumal. Nebo taky lze udělat otvor třeba 15x15xcm a proříznout otvor, který pak zalepíte záplatou. Nejsnadnější je se podívat zhora...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.