Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokrý strop, proč?

Od: martas* odpovědí: 13 změna:

Mám rok starý dvoupatrový barák a už druhou zimu mám mokrý strop v druhém patře pod střechou. Střecha je potažená dvěmi vrstvami "lepenky", OSB desky, dřevěné nosníky, zateplení "vata", polystiren, sádrokartonový strop, který je v určitých místech mokrý. Do střechy nezatéká, jen v zimně jsou problémy. Mezi OSB deskami a zateplením je odvětrání, ale dozvěděl jsem se že žádná parotěsná folie tam není. Prosím poradtě co by se s tím dalo dělat, děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dht*
hodnocení

0x

Dobrý večer

Není zřejmé, jestli je zateplena střecha nebo strop nebo obojí. Kde se přesně zateplení nachází? Je půda nad vlhkým stropem vytápěná? Upřesněte prosím.

doplněno 29.01.13 21:57:

Pokud je zateplen pouze strop a mezi sádrokartonem a izolací chybí parozábrana, je to jasné. Vlhkost zkondenzuje v izolaci, stéká dolů a promáčí strop.

doplněno 29.01.13 22:01:

Rada je jedině doplnit parozábranu. Lze to udělat dvěma způsoby.

1.Vytrhat zespoda sádrokarton, doplnit parozábranu a namontovat nový podhled

2.Na stávající strop nalepit parozábranu a doplnit druhou vrstvu sádrokartonu. Tady pozor na nosnost stropu.

martas*
hodnocení

je zateplený strop. raději pošlu foto.

martas*
hodnocení

Myslíte že jiné řešení není?

Mokrý strop, proč?
martas*
hodnocení

Pohled na strop.

Mokrý strop, proč? #2
martas*
hodnocení

Momentální stav.

Mokrý strop, proč? #3

jabraka*
hodnocení

0x

Příčina je v kondenzaci vody na špatně tepelně zaizolovaném stropě.5ešení je v překonstruování krytu střechya zaizolování aspoň 20 cm EPS.Trochu horší alternativa je v zaizolování stropu tímtéž,a pod zákryt ze sádroše potah folií.(Parozábrana.)

JABRAKA

asd*
hodnocení

0x

Chybí parotěs.

Až ho tam budete dávat, tak bych přidal izolaci na tlouˇšťku minimálně 20 cm EPS, 30=40 cm by bylo ideální. Nebo vatu.

mili3478*
hodnocení

0x

prave to bude ta chyba pred skelnou vatou by mela byt parozabrana ,vlhkost pronikne sadrokartonem tam by ji mela zadrzet popripade odrazit parozabrana ktera tam chybi a nema kde odejit pres dve vrstvy lepenky a srazi se ve skelne vate

martas*
hodnocení

Jak ale doplnit parozabranu, přeci nebudu bourat cely strop:(
jabraka*

Už asi ano.

JABRAKA

doplněno 30.01.13 16:42:

Ještě bych doplnil.Nejde jen o vlhnutí,ale o úplnou ztrátu izolační schopnosti stropu,pokud tam nějaká vůbec je.

JABRAKA

hodnocení

0x

Martine, dobrý den.

Složení stropu je od spodu:

1) SDK

2) konstrikce pro SDK (bez parotěsky)

3) polystyren (na fotce je vidět, že jsou mezery mezi polyšem) dodejte sílu polyše

4) nějaká vata (kolik a jaký druh)

5) odvětrávaný prostor

6) vazba s OSB deskymi a lepankou jako střešní krytina

Prosím doplňte rozměry a info...

martas*
hodnocení

Dobry den,
polystyren ma tloušťku 5cm a do mezer se dávala montážní pěna. Vaty se dávaly dve vrstvy. Druh vaty ted nevím ale tloušťka bude 25-30cm.

Je to jen tento jeden flek? Páč já se domnívám, že to není nepřítomností parotěsky. Páč když se polyš kvalitně slepen, tak bude působit jako parobrzda. já se domnívám, že jde o jiný problém. Asi bych vyvrtal otvor, o průměru 15-20mm, vložil kameru a hledal zkoumal. Nebo taky lze udělat otvor třeba 15x15xcm a proříznout otvor, který pak zalepíte záplatou. Nejsnadnější je se podívat zhora...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]