Nejste přihlášen/a.
Jak by jste resili chodbu v rodinnem domku ktera nema pristup denniho svetla?Svetlovodem nebo staci osadit LED lampy?
Podle mne je to hlavně otázka frekventovanosti té chodby - běžně stačí ´obyčejné´ světlo a vypinače u dvěří v(ý)chodů...
Pokud je ovšem na výběr jen z uvedených možností, bude LED určitě levnější, rychleji aplikované - a svítící i v noci...
Světlovod večer pochopitelně světlo zvenku nepřenáší (venku je tma ), ale vnitřní rozptylné ´stínítko´ lze doplnit elektrickým světlem - takže funguje jako ´lustr´...
Dobrý večer
Pokud Vás varianta světlovodu napadla, určitě se jí držte. Technicky na ní nic není, jedná se o tubus s jedním nebo dvěma zaskleními, který může být při dodržení určitých podmínek (odklon, vnitřní povrch, barva) i nepřímý. Pořizovací hodnota je jistě vyšší než u LED osvětlení, ale zase nepotřebuje žádnou energii pro provoz, žádnou regulaci a navíc světlo z něj je PŘIROZENÉ.
Jestli se rozhodnete pro svetlovod, vybirejte z drazsich produktu treba Velux.
Levnejsi maji radu nevyhod. Nejsou zaizolovane kondenzuje na nich voda a pak vam z toho bude kapat na chodbu.
Uz jsem to videl. V pripade ze se rozhodnete delat svetlovod a budete ho chtit mit opravdu kvalitne udelan a bez pripadnych problemu pocitejte s castkou okolo 20 000kč. Jestli si teda nevyberete svetlovod znacky Fakro a tak podobne kde stoji okolo 6000kc. Pak pocitejte ale treba s kondenzaci vody. Na druhou stranu nic nenahradi denni svetlo ...to tubusu muzete dat i lampy a tim pak svitit i v noci.
Taky jsem to chtel udelat ale nakonec vzhledem k cene jsem se rozhodl a dal do podhledu LED osvetleni kde jsem zvolil barvu svetla 3000k a jsem moc spokojen.
Světlovod mám doma a maximální spokojenost . Mám ho od veluxu asi za 6 000,- (zlevněno - menší nepostřehnutelný kaz) Příjemné denní světlo . Akorát jsem udělal jednu chybu . Měl jsem asi koupit ten v kterým je namontovaná žárovka. Takhle to musím večer řešit ještě dalším světlem. Také záleží na délce tubusu v půdním prostoru. Já ho mám asi jenom 1.5m . Čím delší , tak tím samozřejmě dražší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.