Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba za popelnice vs pobyt mimo ČR

Od: bender* odpovědí: 5 změna:

dobry den, chci se zeptat na jednu vec, mam trvale bydliste na urade, kvuli tomu, ze uz v cesku nejakej cas neziju a tedka mi rikala znama, ze i presto, ze neziju v cr, jsem odhlasenej ze socialniho a zdravotniho a trvale bydliste mam na urade, tak i presto mam povinnost platit rocni poplatek za popelnice. mohl byste mi to tu nekdo objasnit prosim?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

1x

Platba za popelnice je v pravomoci obcí tedy doporučuji vznést dotaz přímo na obec a popřípadě zažádat o prominutí poplatku.

kikialili*
hodnocení

0x

U nás je to tak, že kdo má trvalé bydliště na obci, poplatek za popelnice platit nemusí.

doplněno 29.01.13 14:37:

výcuc z obecní vyhlášky:

Od placení poplatku na základě obecně závazné vyhlášky je osvobozeno každé dítě narozené v průběhu roku 2013, každá osoba mající trvalý pobyt hlášený v sídle obce a cizinci

hodnocení

0x

Vážený pane, obce to mají rozličně rozdělené. Třeba v Pardubicích musím předložit dokument, že syn pobýval více jak 6 měsíců nepřetržitě mimo ČR. Pak je osvobozen od platby.

zabu
hodnocení

0x

Opravdu je to různé. Tady v Jablonci se platí za počet a velikost přistavených popelnic, a za četnost svozu. Nikdo neřeší počet obyvatel v domě. To už si musí rozpočítat majitel.

Zabu, zdravím, je to přesně tak jak píšete. Já mám dvě místa, jedno se platí z hlavy v domě a na druhé adrese podle smlouvy o vyvážce popelnit. Tento způsob se mi zdá spravedlivější pro občana, nevím jak pro obec...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]