Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba oběhového čerpadla

Od: katkas* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, mám dotaz...když má oběhové čerpadlo Wilo Stratos 25/1-8 jmenovitý výkon motoru 0,09 kW, jakou má denní spotřebu? Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

0,09 kW = 90 W. To je docela reálný příkon. Takže když by běželo 1 hodinu, spotřebuje 90 Wh. Čili 0,09 x 24 = 2,16 kWh za den.

katkas*
hodnocení

...myslím tím za 24 hodin. Předpokládám 2,16 kW?

mowla*
hodnocení

0x

:-D

Ano - pokud poběží trvale, je to 2,16 (čas x příkon)...

hodnocení

0x
Odběr bývá na štítku vedle údajů o tom kolik litrů přečerpá za hodinu. Bývá to vypsané pro každou rychlost zvlášť. Jestli je štítek nečitelný dá se najít stejné čerpadlo v nějakém e.shopu. Údaje o hodinovém odběru jsou vždy v popisu uvedené. Vámi uváděný příkon na druhém řádu za desetinou čárkou se mi zdá jako utopie.

albatros498022*
hodnocení

0x

To bude asi omyl čerpadlo má příkon 130 W.

Není to omyl, to čerpadlo má skutečně jen 90 W.

obchod.pumpa.cz/...

Spíš mě fascinuje ta cena! *ee*

katkas*
hodnocení

Na štítku jsem bohužel nic nenašla, pouze ten výkon motoru. Nevíte jak tedy zjistím spotřebu?

dht*

Dobrý den

Pokud čerpadlo má příkon 0,09kW je to za 24 hodin skutečně 2,16kW. Je to však příkon tzv. jmenovitý od kterého se skutečný bude rozhodně lišit (nahoru nebo dolů)

Skutečnou spotřebu však zjistíte pouze měřičem spotřeby. Jeho pořízení je otázkou několika stokorun nebo se dá i půjčit. Pokud si ho pořídíte a budete proměřovat další spotřebiče v bytě zjistíte jak moc se naměřené hodnoty liší od těch štítkových.

Přeji jen příjemná překvapení

katkas*
hodnocení

Díky za odpovědi :)

hodnocení

0x

Pevně doufám, že toto čerpadlo nemáte v instalaci ÚT rodinnho domku...

Pokud ano, uškrťte topenáře..

katkas*
hodnocení

Ano, máme ho v systému.

Pak musíte mít velký...ale opravdu velký dům...odhaduji tak 50+2..

Jinak nerozumím použití tohoto typu čerpadla (této velikosti a ceny) v rodinném domku..

katkas*
hodnocení

Vzhledem k tomu, že jsme , co se týká topení, absolutní laici, věřili jsme projektu. A asi to nebylo úplně to správný řešení. Nicméně máme poněkud komplikovaný dům. Přízemí elektrodílna 300 m2 -vytápěno radiátory, patro 300 m2 byt - radiátory + podlahový. Na podlahu čerpadlo výše uvedené, na radiátory 25/1-6. Teď se snažím zjistit, jak co nejlépe topit a je to fuška tomu porozumět :)

To čerpadlo jepřece něčím řízené...snad ho nezapínáte a nevypínáte ručně?

U systému tohoto typu (a ceny) bych předpokládal komfortní regulaci...

katkas*
hodnocení

Máme regulaci, ale ten kdo nám celý systém zapojoval se odstěhoval, tak se snažím pochopit o co to vlastně jde. Ta regulace je nastavená co jsem vytušila tak, aby to prostě ty plochy vytopilo, bez ohledu na spotřebu. Já teď řeším, jak to nastavit podle našich požadavků na teplotu. Jetě mám problém s okruhy. máme bohužel jen 2 okruhy, jeden na podlahovku, druhý na radiátory. Ale je rozdíl vytápět radiátorama dílnu (tam stačí 15 stupňů) a místnosti v bytě. (v bytě nejsme nastálo, takže jsme potřebovali i radiátory pro rychlé zatopení ). Tak holt jsem se do toho pustila, použít informací o spotřebách, strmosti křivek, termohlavic, akumulačních nádob...

hodnocení

0x

Aby se snížila spotřeba el.energie je vhodné nainstalovat automatické zapínání a vypínání čerpadla podle teploty vody v systému topení. Když v noci klesne teplota vody, aby čerpadlo automaticky vypnulo a naopak se automaticky zapnulo teprve až voda v topení dosáhne min. cca 50°C. miro

takjan*

Počítejte spíše 100W. Je psán výkon elmotoru 0,09kW. S účinností 0,9 to bude reálné..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]