Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrták se ve sklíčidle protáčí

Od: kubinec® odpovědí: 18 změna:

koupil jsem si vrtačku s rychloupínací hlavou, ale při vrtání s příklepem se VŽDY sklíčidlo povolí a vrták vypadne.

zkoušel jsem i jiné vrtáky a VŽDY se sklíčidlo povolilo

při vrtání do železa sklíčidlo drželo

jde to opravit, nebo je jednodušší vyměnit hlavu, ale jak ji vyměnit?*nevi*

u starých vrtaček jsem to dělal několikrát ale této si nevím rady

mám vrtačku FERM FDPD 710

děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jestli jsem tvou otazku dobre pochopil, tak mas rychloupinaci hlavicku, ktera jde z telesa vrtacky jednoduse sundat (ma na driku drazky. Jestlize ano, tak si musis koupit vidiaky s tou samou drazkou (upinacim systemem), a upinat je primo do vrtacky. Ta hlavicka je urcena pouze na vrtani bez priklepu, jinak ji znicis. Bohuzel presne nevim jak se ten system rychloupinani nazyva.
hodnocení

je to vrtačka s příklepem na obyč. vrtáky,

není to vrtačka na SDS vrtáky

prostě vrtáky v ní se při vrtání s příklpeem prostě povolí!

hodnocení

tato mašinka to je

Vrták se ve sklíčidle protáčí

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Upřímně řečeno, tohle je spíš hračka, než stroj na vážnou práci. Prostě hobby řada. Měl jsem taky jednu takovou, stála asi 600,-. Nijak jsem ji nešetřil a sklíčidlo brzy odešlo. Vyměnil jsem ho pak za obyčejné na kličku. Mělo by jít vyměnit tak, že stranovým klíčem podržíte hřídel a hlavičku vyšroubujete. Pokud to nepůjde, upněte sklíčidlo do svěráku a klíčem vyšroubujte hřídel. Jinak používám už 27 let vrtačku Narex a jsem s ní spokojený.

hodnocení

no a to jsem dělal a nepovolilo!

a ti co to v té "fabrice" tak dorvali těm bych to sklíčidlo narval taky někam ...

P.S. ještě mě napadla jedná "hloupost" zkusil jsem při vrtání do betonu,zdiva apod. omezi otáčky takřka na minimum a vrták drží.

buď to byla náhoda nebo já nevím *nevi*

sklíčidlo drželo a vrták nevypadl

pravdomluvny*

Já se domnívám, že s tím moc nevymyslíte. Pokud je vrtačka v záruce, tak ji můžete reklamovat. Nejlépe vrátit a vzít si zpět peníze. Pak si koupit lepší sroj. Požadovat od téhle vrtačky vážnou práci s příklepem do betonu je podle mě utopie.

hodnocení

do zdi v pohodě, ale do betonu si vždy pujčím kladivo vrt.

ale zarazilo mě proč to sklíčidlo při vysokých otáčkách s příklepem vždy povolil ten vrták

Ještě to tu nikdo neřekl,tak budu první-je to prostě šmejd*zed*a to sklíčidlo má levej závit...,takovou vrtačku bych nekoupil ani omylem...

drroman*

Přesně,je to šmejd.Mám doma taky hrčku za 300Kč co stačí na 1 až 2 díry ,pokud potřebuju více půjčim si pořádne kladivo z půjčovny.Jinak pokud chceš pověsit jeden obrázek za rok tak to stačí a až se zkazí tak to vyhoď a kup podobnou.

hodnocení

*sok*, ty vado šmejd za 1300,-kč *bum*

kdybych aspon nekde našel doklad o koupi, jenže ten nikde nemmohu najít

pozor, je tu chyták!

na těch hlavičkách většinou bývá LEVÝ závit. (pokud nejsou naražené na konus) je to třeba zkusit uvolňovat tak, jako když něco dotahujete. dobré by bylo kouknout se na novou hlavičku, jaký má ten závit

pokud je to tak, dejte vědět, ať se to potvrdí!

doplněno 03.01.09 10:19:

a koupit hlavičku na kličku, ta udrží i ten "příklep",

pravdomluvny*
hodnocení

0x

BTW..takhle popisuje tuto hračku jeden z prodejců : Výkonné kompaktní kladivo se sklíčidlem SDS-Plus a pneumatickým příklepem k vrtání do nejtvrdších materiálů, režim sekání k odstaňování dlaždic, omítky a k další úpravě povrchů... Tomu říkám klamání spotřebitele!

Ječtě mě napadlo: podívejte se při úplně rozevřeném slkíčidle dovnitř, zda tam není imbus šroub, který ho upevňuje k hřídeli. Jak jsem se díval na některé návody, nědy tomu tak je. A co návod k vrtačce? Je nějaký? Nic se tam o výměně sklíčidla nepíše?

Na tom zajistovacim imbus sroubu je levy zavit M6 a samotna hlavicka je na hrideli nasrubovana pravym zavitem G1/4. Toto provedeni byva u profi vrtacek, a ne u takove hracky za par korun.
hodnocení

no tam jsem se díval jako první ale je tam něco jakoby nýt nebo něco takového.

anebo to byl šroub na křížový šroubovák ale prvděpodobně se "kříž" tím častým povolováním tak dojeb-l že nevím

jarda20*
hodnocení

0x

Já se domnívám, že nejjednoušší by bylo zajít do nejbližší opravny, kde vědí, jak se tato sklíčidla demontují a jaká je v něm závada.

hodnocení

tak jsem detailněji prohlížel ten "zázrak" a je to 99% naražené na konusu, ale jak jej vytáhkout?

zkoušel jsem páčit a nechtěl jsem to zničit (skelet)

o tom konusu už jsem psal a doporučuji kouknout se na náhradní hlavičku a konzultaci u prodejce, ve specializovaných prodejnách nářadí, i v některých opravnách jsou machři, i když ten zázrak je novější typ, tak by to mohli zvládnout.

doplněno 04.01.09 21:12:

pokud je na ose pod hlavičkou osazení na klíč, je to na závit, pokud ne a osa je válcová, mělo by to být na kónus

hodnocení

všiml jsem si že tam je ještě zajištena hlava "sekerovkou"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]