Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplá podlahová krytina

Od: herrmann odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se dotázat, jaká je nejvhodnější podlahová krytina do dětského pokoje z hlediska zateplení. Podlaha v místnosti je po rekonstrukci, je udělaná nová hydroizolace a použitý polystyren pod betonem 6cm. Přesto bychom chtěli,aby byla podlaha pocitově co nejteplejší a zvažujeme, jestli použít korkovou podlahu nebo koberec s tepelně izolační podložkou. Celková výška by měla vejít do 2 cm. Máte někdo zkušenost,co je lepší? Děkuji za radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

2x

Na betonovou podlahu se zdá nejlepší koberec, ale je tady to ale. Koberec do sebe váže vlhkost. Také bych nevolila plovoucí podlahu laminátovou, která studí, ale dřevěnou. Pak je zde Vaše varianta korku, což je volba hodně dobrá, chce to silný podlahový korek, nebo Marmoleum, které se vyrábí na bázi korku. Marmoleum se prodává buď v metráži š. 2m, nebo, jako plovoucí podlaha na korkovém podkladě a to buď v lamelách nebo ve čtvercích. Výhodou Marmolea je výběr pastelových barev, které jsou do pokojíčku, jak dělané. Podívejte se na stránky Holandské firmy: forbo.cz, která k nám Marmoleum vyváží. - pt

pohanka*

Též jsem řešila teplou podlahu a vybrala jsem na internetu Marmoleum, že nestudí, je přírodní, ekologický. Ve vzorkové prodejně podlahovin, ale při položení ruky na povrch Marmolea jsem zjistila, že je studené. Chtěla jsem po něm občas přeběhnout naboso, a tak nakonec vyhrál jiný materiál, který mě připadal pociťově teplý.

Takže doporučím herrmannovi, aby si ve vzorkovně vyzkoušel také.

doplněno 29.01.13 18:39:

Doporučím též pěkný, kvalitní koberec. Mám je všude v obytných místnostech, kvůli útulnosti.

michaltopic*
hodnocení

0x

Z toho co vím (sám teď rekonstruji byt od podlah), tak bych doporučoval HOBRA desku. Levné, kvalitní, jednoduché, vyberete si tlouštku jakou potřebujete, položíte si sami. Asi bych nad tím ani nepřemýšlel, pokud máte novou rovnou suchou podlahu.

mowla*
hodnocení

0x

Určitě koberec - má řádově vyšší tepelný odpor, než ´plovoucí podlahy´ (a těžko byste lepili vrstvu 10 - 15 mm přímo korku).

Korek je lepší na úklid což v dětském pokoji člověk ocení ale co se vnímání teploty týče tak je teplý na omak akorát korek bez povrchové úpravy. Jak se položí a zalakuje tak už to taková sláva není.

rv*
hodnocení

0x

O pocitu tepla při dotyku rozhoduje veličina "tepelná jímavost". Hledejte materiál s minimální hodnotou, ale do bytu to vyhraje koberec.

hodnocení

0x

urcite koberec , klidne i vyssi

hodnocení

0x

podle mě je ideální kombinovat materiály. Dopručuju plovoučku na níž bude umístěn kusový koberec, jež tvoří zároveň bytový doplněk. Tak nějak to máme doma a je to OK. Pro mě je rozhodné i estetické hledisko.

ferry*
hodnocení

0x

Zdravím, já osobně každému kdo nechce mít studený nohy doporučuju dřevěnou podlahu, ideální třívrstvá dřevěná plovoucí podlaha s povrchovou úpravou lakem či olejem, když člověk chytne akci někde v hobbymarketu dá se pořídit okolo 300 za m2. Mě se povedlo sehnat jasanovou s polomatným lakem za 270,- metr :) nestudí a za ty prachy může laminát zůstat v regále.

pohanka*

My máme dřevěné parkety z padesátých let, ale stejně jsem na ně dala koberec, který je teplejší. V rodinném domku, byť podsklepeném, je od podlahy chladněji, než ve vytápěném paneláku, nebo domech, kde soused pod Vámi vyhřívá Vaši podlahu.

jabraka*
hodnocení

0x

Skutečně dobrý návrh je ta deska z hobry,položená nebo nalepená na betonovém podkladu,na hobře nalepený zátěžový koberec.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]