Nejste přihlášen/a.
ahoy,
poraďte čím řezat dřevo, ve kterém můžou být hřebíky a šroubky.
potřebuji rozřezat palety a všem hřebíkum se opravdu nejde vyhnout, vytahování nepřichází v úvahu.
nevíte o nějakém kotouči, nebo pilovem listu, který by to nějak bez úhony zvládnul?
děkuji za tip.
JP
například : kwiktool.cz/...
doplněno 29.01.13 08:43:Raději ještě dodávám, že nezkušenému ale i zkušenému já osobně vůbec neradím, řezat palety na cirkulárce, může tě to i zabít, neboť dochází k rapidnímu svírání dřeva. Jedině praktické - motorová pila, starší řetězy , klidně použít i tzv. kocoura s odolným kotoučem.
doplněno 29.01.13 08:53:Hřebíky v paletě jsou vždy ( tedy většinou) ve spojích prken, právě proto motorová pila je bezkonkurenční nástroj na řezání palet, nikdy neřezat do spojů prken ale vždy okolo.Kolegové než pořežou jednu paletu na cirkulárce, tak já mám minimálně 2. Když už cirkulárku, tak pochopitelně vždy se stolem, kotouč musí být nad paletou, aby jí prořízl vcelku.
Problém je v tom, že pokud jde o staré palety, tak jsou kolikrát tak prošpikovaný hřebíkama na různá upevnění, že než ty vyměníš několikrát řetěz, tak já už sedím na pivu, protože polkou škrtneš o jeden a měníš řetěz, zatímco já na cirkuli vezmu celou krabici hřebíků a řežu pořád stejně. Pilku bych nikdy nekur...il na hřebíkách.
taky topím paletama jako skladník ve velike spediterske spolecnosti pro kamionovou, lodni i leteckou dopravu odvazim plnej vozejk palet po kazde smene. Rezu je motorovkou.. chce to jen cas a par piv
Profisate,
taky několik let topím i paletami. Řežu je na cirkulárce s normálním pilovým kotoučem. Čas od času samozřejmě chytnu hřebík, i když u palet málo kdy. Velké palety rozpůlím motorovkou, kvůli manipulaci. Jelikož mám brusič kotouče za směšné peníze, tak neřeším broušení a dávám to často. Příklad kotouče od 20do 45cm brousí za 150Kč. Já mu dávám dvojnásobek. (tedy za 5 kusů kotoučů)
Ale každý to děláme po svém...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.