Hrubost kávy

Od: Datum: 28.01.13 17:24 odpovědí: 4 změna: 13.02.13 03:31
avatar

Potřeboval bych radu na jakou hrubost nastavit mletí kávy pro přípravu presa v pákovém přesovači na mlýnku ETA .


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: olaf71*
Datum: 28.01.13 17:37

já bych namlel hodně najemno,pokud bude do presovače

Ohodnoceno: 0x
 
Od: askmenow*
Datum: 28.01.13 17:47


  • "turek”, džezva _ jemné mletí


  • espresso, domácí espresso, moka _ středně jemní mletí


  • kafetiér, filtrovaná káva _ hrubé mletí


zdroj http://www.mamacoffee.cz/o-kave/6 kava-nakup-mleti-skladovani/

Káva nahrubo mletá je vhodná pro překapávanou kávu a pro ty druhy kávovarů, jež protlačují vodu kávou.

Káva středně jemně mletá je nejlepší pro typ tlakových konvic mokka espreso. Pro silné a hořké espreso je také vhodné volit pražená zrna velmi tmavé barvy.

Káva jemně mletá je vhodná pro přípravu v papírových filtrech a pro espreso. Pro kávu podávanou s mlékem se hodí světle pražená kávová zrna. Práškově umletá káva je jediná vhodná na přípravu turecké kávy.

zdroj http://www.caffe.cz/info/prazeni-a-mleti

Ohodnoceno: 3x
 
Od: zabu
Datum: 29.01.13 07:09

Nahrubo. Jemně mletá ucpává sítko.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martin1965*
Datum: 13.02.13 03:31

Důležitá je doba, za jakou nateče šálek kávy. U profesionálních kávovarů má správně natéct malé picolo za cca 25 sec. tím se dosáhne největší síly. Na větší šálek tak max. 1 minuta. Káva by měla zpočátku téct tenkým pramínkem tzv "myší ocásek". Toho se ale dosáhne spíše u profi přístrojů. Takže rada zní: příliš hrubé mletí - káva proteče rychle a bude slabá, příliš jemné mletí - káva neproteče vůbec nebo velmi pomalu a dostanou se do ní třísloviny a je příliš silná. Záleží na druhu kávy, na vlhkosti a dalších faktorech. Správný kavárník seřizuje mlýnek každý den podle druhu kávy,počasí, vlhkosti atd. Takže experimentujte, až uvaříte kávu, která Vám bude chutnat. Přeji hodně zdaru.

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.