Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych radu na jakou hrubost nastavit mletí kávy pro přípravu presa v pákovém přesovači na mlýnku ETA .
zdroj mamacoffee.cz/... kava-nakup-mleti-skladovani/
Káva nahrubo mletá je vhodná pro překapávanou kávu a pro ty druhy kávovarů, jež protlačují vodu kávou.
Káva středně jemně mletá je nejlepší pro typ tlakových konvic mokka espreso. Pro silné a hořké espreso je také vhodné volit pražená zrna velmi tmavé barvy.
Káva jemně mletá je vhodná pro přípravu v papírových filtrech a pro espreso. Pro kávu podávanou s mlékem se hodí světle pražená kávová zrna. Práškově umletá káva je jediná vhodná na přípravu turecké kávy.
zdroj caffe.cz/...
Důležitá je doba, za jakou nateče šálek kávy. U profesionálních kávovarů má správně natéct malé picolo za cca 25 sec. tím se dosáhne největší síly. Na větší šálek tak max. 1 minuta. Káva by měla zpočátku téct tenkým pramínkem tzv "myší ocásek". Toho se ale dosáhne spíše u profi přístrojů. Takže rada zní: příliš hrubé mletí - káva proteče rychle a bude slabá, příliš jemné mletí - káva neproteče vůbec nebo velmi pomalu a dostanou se do ní třísloviny a je příliš silná. Záleží na druhu kávy, na vlhkosti a dalších faktorech. Správný kavárník seřizuje mlýnek každý den podle druhu kávy,počasí, vlhkosti atd. Takže experimentujte, až uvaříte kávu, která Vám bude chutnat. Přeji hodně zdaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.