Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyměna sklíčidla

Od: makita odpovědí: 6 změna:

Zdravím můžete mi poradit jak vyměnit rychloupínací sklíčidlo na aku vrtačku 6271DWPE. Dík

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Povoloval jsem skličidlo na aku-vrtačce Narex.

Uvnitř rychloupínacího sklíčidla je šroub (na křížový šroubovák), šroub má levý závit!

Poté co jsem vymontoval šroub jsem sklíčidlo chytil do hasáku a pomocí motoru akuvrtačky jsem sklíčidlo uvolnil.

Dávám colombovi dobrou. Sám mám též Makitu, 6319D, Váš dotaz mě ,,donutil´´ jít do auta a podívat se, jak to tam je. Takže - je tam zajišťovací šroub na klasický plochý šroubovák, ten je třeba nejprve demontovat a pak lze sklíčidlo teprve povolit.

makita
hodnocení

Děkuji všem za radu na výměnu skíčidla.Rosta

dht*
hodnocení

2x

Dobrý den

Je potřeba se podívat zda je sklíčidlo na hřídeli našroubováno (zjistíte po roztočení sklíčidla na největší průměr pohledem dovnitř). 1. Pokud je vidět kruhová hřídel je na ní vždy pravý závit. Mělo by stačit nastavit max. moment, redukované otáčky a plně nabitý akumulátor. Pak pevně přidržte rukou zcela otevřené sklíčidlo a spusťte plný výkon vlevo.

2. Pokud je vidět jiný než kruhový tvar (šestihran, tisícihran apod.) je sklíčidlo na hřídeli nalisováno a budete buď muset použít páčení mezi tělem přístroje a sklíčidlem což nedoporučuji nebo upnout otevřené sklíčidlo do svěráku a hřídel se pokusit vyrazit, což taky nedoporučuju. Postupem v bodě 2 se patrně neubráníte poškození jak sklíčidla, tak stroje.

Přeji pevné nervy

hodnocení

2x

Je tam šroub viz

mili3478*
hodnocení

0x

Dobry den colombo to uplne presne rekl taky jsem to musel delat ty rychlosklicidla jsou na prd dal jsem tam klasiku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]