Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce a prosím také o jednu radu. Řeším napojení do komína, kdy jeho výška je cca. 10m. Ve sklepě bych chtěl po vyvložkování dát kotel na pelety a v patře krbová kamna s tím, že kotel by jel jen přes zimu a krbovky v létě. Koukal jsem na netu a názory jsou poněkud jasné. Zákaz 2 napojení. I když někde jsem spatřil výjimku pro modernizaci, kdy není možné jiné řešení. Je můj návrh pro kominíka akceptovatelný s tím, že roury od krbovek bych na zimu zcela odpojil a zacelil záslepkou, tudíž by v podstatě bylo napojení jen jedno? Bude záslepka dostatečně těsná (zatím nevím, zdali bude potřeba odtahjový ventolátor, ale vypadá to zatím, že komín má tah dobrý)? Nebo opravdu nesmí být ani 2 T-kusy na vložce.
Předpokládám že odpojený kotel a případné krbovky v patře již takový problém není, jde spíše o falešný tah přes krbovky do místnosti od kotle. I když zazátkovat by se dal i kotel v létě ve sklepě, proč ne...
Dobrý den
Pokud chcete, aby měl komín výchozí revizi (potřebná pro kolaudaci komína) nelze do něj podle současných předpisů zaústit více jak jeden spotřebič. Víčko ani odnímací kouřovod v patře nelze akceptovat, pouze pevné a plynotěsné zazdění.
Pokud již výchozí revizi máte a jde Vám jen o pravidelnou roční revizi provozní, může být komín provozován i s více jak jedním zaústěním. V místnosti, kde bude víčkem zaslepený vývod bych však rozhodně nespal nebo nenechával domácí zvířata. Oxid uhelnatý je plyn BEZ barvy a zápachu a jeho toxicita je vysoká. Lidé kteří si mysleli, že unikající spaliny ucítí Vám to mohou na Onom světě potvrdit.
Přeji správnou volbu
Jednoznačná rada, kontaktujte svého místního kominíka! Tomu vysvětlete problém, a nechte si od něj říct jeho názor, ten pro Vás musí být směrodatný. Co kominík, to názor, a jen ten Váš osobní kominík Vám bude dělat revize...
Znamý takhle vyhořel . Komín chytl a vylítlo víčko v patře a pak od toho další začlo hořet .Takže chalupa lehla popelem .
A co já s tím, jako? Za to, že to bude fungovat zodpovídá revizák. Ten se pod to podepíše a dá kulaté razítko!
Ten Váš známý měl revizi zavíčkovaného komína? Kdo to zaplatil? ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.