Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

2 střídavá napojení do komína

Od: frony® odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny rádce a prosím také o jednu radu. Řeším napojení do komína, kdy jeho výška je cca. 10m. Ve sklepě bych chtěl po vyvložkování dát kotel na pelety a v patře krbová kamna s tím, že kotel by jel jen přes zimu a krbovky v létě. Koukal jsem na netu a názory jsou poněkud jasné. Zákaz 2 napojení. I když někde jsem spatřil výjimku pro modernizaci, kdy není možné jiné řešení. Je můj návrh pro kominíka akceptovatelný s tím, že roury od krbovek bych na zimu zcela odpojil a zacelil záslepkou, tudíž by v podstatě bylo napojení jen jedno? Bude záslepka dostatečně těsná (zatím nevím, zdali bude potřeba odtahjový ventolátor, ale vypadá to zatím, že komín má tah dobrý)? Nebo opravdu nesmí být ani 2 T-kusy na vložce.

Předpokládám že odpojený kotel a případné krbovky v patře již takový problém není, jde spíše o falešný tah přes krbovky do místnosti od kotle. I když zazátkovat by se dal i kotel v létě ve sklepě, proč ne...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dht*
hodnocení

0x

Dobrý den

Pokud chcete, aby měl komín výchozí revizi (potřebná pro kolaudaci komína) nelze do něj podle současných předpisů zaústit více jak jeden spotřebič. Víčko ani odnímací kouřovod v patře nelze akceptovat, pouze pevné a plynotěsné zazdění.

Pokud již výchozí revizi máte a jde Vám jen o pravidelnou roční revizi provozní, může být komín provozován i s více jak jedním zaústěním. V místnosti, kde bude víčkem zaslepený vývod bych však rozhodně nespal nebo nenechával domácí zvířata. Oxid uhelnatý je plyn BEZ barvy a zápachu a jeho toxicita je vysoká. Lidé kteří si mysleli, že unikající spaliny ucítí Vám to mohou na Onom světě potvrdit.

Přeji správnou volbu

hop®
hodnocení

0x

Jednoznačná rada, kontaktujte svého místního kominíka! Tomu vysvětlete problém, a nechte si od něj říct jeho názor, ten pro Vás musí být směrodatný. Co kominík, to názor, a jen ten Váš osobní kominík Vám bude dělat revize...

jendad

Znamý takhle vyhořel . Komín chytl a vylítlo víčko v patře a pak od toho další začlo hořet .Takže chalupa lehla popelem .

hop®

A co já s tím, jako? Za to, že to bude fungovat zodpovídá revizák. Ten se pod to podepíše a dá kulaté razítko!

Ten Váš známý měl revizi zavíčkovaného komína? Kdo to zaplatil? ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]