Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit škvíru mezi plastovým oknem a zdí

Od: bakala* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu - podlehla jsem asi před 3 roky reklamě a nechala vyměnit okno v mezipatře rodinného domku za plastové. Časem se mezi zdí a oknem vytvořila trhlina, kterou táhne. Asi nebyla použitá správná dvousložková montážní pěna nebo vůbec špatná pěna, připadá mi, že dochází k její degradaci. Asi má někdo podobnou zkušenost, a tak prosím moc o radu.

Děkuji předem,

Helena

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kejki3
hodnocení

0x

Stejně jako poradte.cz/...

jabraka*

Když jsem před časem začišťoval plastová okna v paneláku,použil jsem na zakrytí sádrokartonářskou lištu na rohy s perlinkou.Zakrytí je definitivní a pevné a nepraská.Dnes se okna montují s přesahovou lištou,která celý spoj okna,kde je pěna,zakreje.Okolo je pak jen pevný štuk.Takže ten problém je podle obrázku snadno řešitelný.

JABRAKA

Jak opravit škvíru mezi plastovým oknem a zdí

troja*
hodnocení

0x

... a nebo trhlinu zvětšit, aby bylo možno použít montážní pěnu. Pokud to uděláte, tak na obou koncích zvětšete trhlinu kruhovým otvorem. Je to stejný postup jako když se zavařují (elektrikou, nebo plamenem) trhliny na kovových nádobách.

jabraka*
hodnocení

0x

Ještě jeden obrázek

Jak opravit škvíru mezi plastovým oknem a zdí #2

hodnocení

0x

Možná by stálo za to přiblížit místo kde: mezi oknem a zdí? dole, nahoře, po stranách... pod parapetem či nad ním...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]