Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, již dříve v březnu 2011 tu proběhla otázka, jak topit v amerických kamnech dřevem (tvrdým buk), aby při přikládání nekouřila, diskuse již byla uzavřena, ale já mám stejný problém, neví někdo jak na americká kamna Musgraves originál?
Dobrý den
Tato kamna, vzhledem k tomu, že mají přikládací otvor až zcela nahoře, jsou poněkud náchylnější ke kouření, než jiné typy kamen. Zcela vyloučit kouření do interiéru při přikládání asi nejde, ale omezit ano. V první řadě je třeba přikládat až předchozí várka paliva co nejvíc vyhoří. Pokud topíte bukem a naložíte 4kg paliva bude to tak za 2,5 hodiny. Před otevřením horních dvířek je potřeba zcela uzavřít vzduch do popelníku a nad rošt a teprve potom přikládací dvířka pomalu orevřít. Nejlépe jen vsunout pohrabáč mezi dvířka a těleso kamen, nechat 10 vteřin kamna nasát vzduch horem a pak teprve dvířka odklopit.
Přeji Vám čistý vzduch i po přiložení
Dobrý den, moc vám děkuji, takto jsem postupovala, byla jsem tak zvyklá u clubek, ale tato kamna nebylo možno ani v nich rozdělat, na sirce bylo vidět, že není tah. Vzadu dole totiž mají jakýsi čtverhrany otvor, kudy nasávají vzduch. Kamna instaloval, napojil na komín kominík přičemž zkontroloval tah nad kamny do komína a tah byl dle něj dostatečný, ale kamna jsme nevyzkoušeli. Z důvodu kouření kamen při zatápění a přikládání jsem si pozvala dalšího kominíka, který měl napsáno, že je i kamnář a ten mi nabídl, že kamna nebudou kouřit, když vyfrézuje komín, ačkoli ten byl vybudován při rekonstrukci mého řadového domku v roce 1994 a užíván jen do plynofikace v r.2000. Po vyfrézování komína, kdy místo šamotových trubek o průměru otvoru 15 cm tam vložil kovovou hadici a komín uražením nastavující trubky zkrátil, ke zkrácení došlo i tím, že americká kamna jsou v přízemí, ale předchozí kotel H 418 byl v suterénu. Při vyfrézování komín poškodil, popraskaly některé šamotové cihly na plášti komína a vypadaly některé spáry a frézování bylo značně drahé pro mne jako důchodkyni. Zkrátka kamna po vyfrézování komína kouří dál a kominík - kamnář dodatečně k mým stížnostem na kouření řekl, že dotazem u kolegy zjistil, že ten otvor vzadu musí být při zatápění a přikládání zakryt a když to udělal, kamna kouří méně, ale v důsledku asi změny parametrů komína kouří při zatápění a přikládání dál. Ráda bych fotografii kamen sem vložila, ale nevím, jak se to dělá. Jsou čtyřhranná, koupila jsem je, bohužel, přes internet. Prosím, jestli máte potuchu, k čemu je ten obdélníkový otvor vzadu dole kamen. Moc děkuji.
Já myslela, že je to přívod sekundárního vzduchu, a že tam chybí regulace, jsou to totiž historická rekonstruovaná kamna, což je vidět na tom, že se otírá černý nátěr, původně byla prý bílá a ten, co mi je prodával, o nich téměř nic nevěděl, jelikož jeho otec, který je prý zadal rekonstruovat, zemřel. Nyní se pokusím sem přenést z wordu snímky. Já totiž nic o sekundárním a terciárním přívodu vzduchu, jak to funguje, nevím, topila jsem jen klubkami. Díky moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.