Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Chystám se usadit pod okna parapety.Rád bych se vyvaroval nějakým komplikacím.Okna jsou 3skla silnější rám.Zdivo Ytong Lambda.Prozatím nezateplen-na jaře doladím.Jak mám připravit spodek?Betonek a nalepit plastový parapet?Špalety jsou srovnané extrudovaným polystyrenem lepeným na pěnu.Bde tam APU lišta,perlinka a štuk.Čím mám nalepit parapet?
Předem děkuji za dobré rady.
Tom
Zdravím
Mám tam asi jen 2 cm tl parapetu a někde je 2-3 cm pod parapetem místo.Spád mi je jasný.Dokonce jsem se i rozhodl ho mírně zaseknout do špalety.Jen jsem viděl borce u rodičů,který jim dělali okna a tankrát jim dělali parapety na silikon a nedávali to ani pod okno.Já to pod okno dávat budu-mám to tam na to připravené.Pokud bych dělal betonek ,tak by to bylo zhruba 1,5-2 cm-jak kde.Toho mamuta jsem ještě neviděl,nebo viděl ale nevybavuji si ho.Co to je za lepidlo?
Díky Tom
Běžně jsme v práci "rovnali"parepety maltou ,většinou se zdilo na "zateplenou maltu"/porotherm či heluz / (obsahuje kuličky perlitu) beton moc ne,jen pkd byla slupka do max 2cm nebo se dorovnával tvrzeným -extrudovaným-polystyrenem.Samotný plastový parapat se pak na takto vyrovnaný (spád max 1%) se lepí jak je psáno výše-Mamut Glue (nebo obdobná lepidla) nebo na nízkoexpanzní pěnu.U ytongů se parapet dorovnával na spr.výšku o5 ytongy a případně přebrousit do spádu a na to pak o5 na pěnu!
Okno bývá provedeno tak,že zespodu je drážka.Do parapetní desky se udělá také a ta zapadne do drážky zespodu na okně.Pak se deska podloží a usadí do roviny,nebo do mírného spádu dovnitř.Pak se pod desku napění stavební pěna a deska zatíží,aby se tlakem nezvedala.Jedná se tedy o vnitřní parapet.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.