Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dotáhnout protáčející se šroub

Od: olaf71* odpovědí: 19 změna:

nemáte někdo nápad, jak dotáhnout šroub, kterému se protáčí matice. jedná se o přišroubovanou konzoli uchycení na bojleru. dostal jsem ho nový zadarmo a byla by ho škoda nevyužít.

Jak dotáhnout protáčející se šroub

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sanyo*
hodnocení

0x

Předpokládám, že se protáčí matice šroubu, kterým je přišroubovan držák přichycení na zeď. Ačkoliv nevidím stav šroubu a matice a neznám bližší podrobnostui protáčení matky, domnívám se, že pokud je matice natočena na šroub v plném rozsahu, tedy, že šroub je minimálně zároveň s maticí, nebo vyčnívá dokonce i ven, není nutné to přitahovat, když to nejde. Na druhou stranu, pokud by šroub trochu vyčníval ven z matice, aby jste jej mohl zachytiit kvalitním kleštěmi Sika, mohl by jste to přitáhnout. Pozor obyčejné levné kleště Sika většinou pořádně nic neudrží.

olaf71*
hodnocení

asi jsem to špatně popsal.protáčí se matice šroubu, která je v plášti bojleru. šroub drží konzoli na plášti bojleru. bojler ještě nevisel na zdi.

fribble*
hodnocení

0x

Většinou pomůže kapka vteřinového lepidla do závitu.

hodnocení

0x

tak to je docela prekerka... ten plašt rozebrat nejde? co tak odřezat hlavu šroubu a dát tam matici.. zaleží jestli by to pak bylo při do tahovani za co chytnout ten šroub..

olaf71*
hodnocení

rozebrat to nejde. plášť je vypěněn izol.pěnou. to bych ho pak mohl vyhodit. nechápu, že to takhle blbě může někdo vyrobit. a nakonec jsem blbej, že jsem se pokusil tu konzoli sundat kvůli manipulaci. jeden šroub šel a duhej se jen povolil a těsně před koncem konečná. napadlo mě jen provrtat do láště dírku a přes ní zkusit matici šroubovákem přidržet

kjanik112*
hodnocení

0x

Radíme svému kolegovi. Vyřízl bych do plechu otvor 10 X 10 cm těsně nad konzolu, a vybral izolaci a dostal se tak ohnutým klíčem na točící se matici. Pak bych otvor zacelil. O nic nejde, je to stejně na zdi a nebude to vidět.

olaf71*
hodnocení

to je dobrý nápad,ale ten jsem chtěl nechat jako poslední verzi. kdybych ho chtěl prodat, tak to bude vypadat blbě

ronyx*
hodnocení

0x

Fotka detailu by nebyla?

petula00*

Porušovat plášť bojleru v místě matice nevidím jako dobrý nápad vzhledem k porušení pevnosti místa .V tom místě vlastně visí celá váha bojleru.Spíš by jsem se snažil uchopit šroub a snažit se ho vytahnout s maticí jako ven,tak aby se matice uvnitř co nejvíce zapřela o stěnu a zvětšilo se tření.Dá se předpokládat že uvnitř bude otřep ,neboť matice byla s s pravděpodobností bodnuta k plášti.

fribble*
hodnocení

0x

Povolit druhý šroub, mechanicky napáčit konzoli, aby táhla za povolený šroub a opatrně dotahovat. Většinou mechanický tah stačí k tomu, aby uvolněná matice neklouzala. Pak teprve dotahnout druhý dobrý šroub.

olaf71*
hodnocení

napáčit nejde, jako by byla přilepená

hodnocení

0x

Pověs to tak, jak to je. Šroub nemusí být nutně dotažený a sám o sobě se už na zdi dál nepovolí.

olaf71*
hodnocení

tak toho bych se bál,podle mne je to na posledních závitech. ten bojler váží samotný tak 80 kg. + 200 kg vody

Pokud není mezi hlavou šroubu a konzolí viditelná vůle, určitě to potom nedrží na posledních závitech.

olaf71*
hodnocení

ta vůle tam je cca. 3 mm.

kjanik112*
hodnocení

0x

Vzít brusku s tenkým kotoučkem a vyřezat do šroubu drážku pro šroubovák.

olaf71*
hodnocení

a to bude k čemu? zřejmě si četl jen každý druhý řádek ;)

fribble*
hodnocení

0x

Povolit šroub alespoň o 1cm, vyvrtat blízko u závitu 1mm otvor (tloušťka plechu + 5mm), zasunout hřebíček zkrácený tak. aby se skoro dotýkal plechu a dotahnout. Hřebíček podrží matku, hlava šroubu překryje hřebík ... Jesti bude otvor trochu šikmo kvůli vrtačce - nevadí.

doplněno 27.01.13 13:23:

Sorry, omylem jsem odeslal 2x.

fribble*
hodnocení

0x

Povolit šroub alespoň o 1cm, vyvrtat blízko u závitu 1mm otvor (tloušťka plechu + 10mm), zasunout hřebíček zkrácený tak. aby se skoro dotýkal plechu a dotahnout. Hřebíček podrží matku, hlava šroubu překryje hřebík ... Jesti bude otvor trochu šikmo kvůli vrtačce - nevadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]