Nejste přihlášen/a.
nemáte někdo nápad, jak dotáhnout šroub, kterému se protáčí matice. jedná se o přišroubovanou konzoli uchycení na bojleru. dostal jsem ho nový zadarmo a byla by ho škoda nevyužít.
Předpokládám, že se protáčí matice šroubu, kterým je přišroubovan držák přichycení na zeď. Ačkoliv nevidím stav šroubu a matice a neznám bližší podrobnostui protáčení matky, domnívám se, že pokud je matice natočena na šroub v plném rozsahu, tedy, že šroub je minimálně zároveň s maticí, nebo vyčnívá dokonce i ven, není nutné to přitahovat, když to nejde. Na druhou stranu, pokud by šroub trochu vyčníval ven z matice, aby jste jej mohl zachytiit kvalitním kleštěmi Sika, mohl by jste to přitáhnout. Pozor obyčejné levné kleště Sika většinou pořádně nic neudrží.
tak to je docela prekerka... ten plašt rozebrat nejde? co tak odřezat hlavu šroubu a dát tam matici.. zaleží jestli by to pak bylo při do tahovani za co chytnout ten šroub..
rozebrat to nejde. plášť je vypěněn izol.pěnou. to bych ho pak mohl vyhodit. nechápu, že to takhle blbě může někdo vyrobit. a nakonec jsem blbej, že jsem se pokusil tu konzoli sundat kvůli manipulaci. jeden šroub šel a duhej se jen povolil a těsně před koncem konečná. napadlo mě jen provrtat do láště dírku a přes ní zkusit matici šroubovákem přidržet
Radíme svému kolegovi. Vyřízl bych do plechu otvor 10 X 10 cm těsně nad konzolu, a vybral izolaci a dostal se tak ohnutým klíčem na točící se matici. Pak bych otvor zacelil. O nic nejde, je to stejně na zdi a nebude to vidět.
Porušovat plášť bojleru v místě matice nevidím jako dobrý nápad vzhledem k porušení pevnosti místa .V tom místě vlastně visí celá váha bojleru.Spíš by jsem se snažil uchopit šroub a snažit se ho vytahnout s maticí jako ven,tak aby se matice uvnitř co nejvíce zapřela o stěnu a zvětšilo se tření.Dá se předpokládat že uvnitř bude otřep ,neboť matice byla s s pravděpodobností bodnuta k plášti.
tak toho bych se bál,podle mne je to na posledních závitech. ten bojler váží samotný tak 80 kg. + 200 kg vody
Pokud není mezi hlavou šroubu a konzolí viditelná vůle, určitě to potom nedrží na posledních závitech.
Povolit šroub alespoň o 1cm, vyvrtat blízko u závitu 1mm otvor (tloušťka plechu + 5mm), zasunout hřebíček zkrácený tak. aby se skoro dotýkal plechu a dotahnout. Hřebíček podrží matku, hlava šroubu překryje hřebík ... Jesti bude otvor trochu šikmo kvůli vrtačce - nevadí.
doplněno 27.01.13 13:23:Sorry, omylem jsem odeslal 2x.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.