Nejste přihlášen/a.
Potreboval jsem spravit zasuvku, nefungovala byl tam spatny kontakt.Vypl jsem nejdriv jistice, ale jak jsem je vypinal tak jsem nechal v jine zasuvce zapojenou prodluzku, ve ktere mam zapojeny internetovy modem.Nemohl se tim vypnutim a zapnutim modem nejak poskodit?
Přátelé malá ale téměř nepatrná možnost tu je, ale je tak nepravděpodovná vzhledem k příspěvku tazatele, že ji můžeme na 99% vyloučit. Záleží na tom co všechno je v té prodlužovačce též připojené. Berte v úvahu, že výkonější spotřebiče při zapnutí mohou "hodit" přepěťovou špičku (rychlovarná konvice může hodit špičku až 1,5kV (myslím že pro laickou veřejnost to krásně popisuje p. Karel Štech ve svých publikacích)! Tato špice však trvá opravdu jen pár mikro sekund. Tento problém právě může za to, že odejde většina spotřebičů právě vlivem těchto častých "přepěťových" špičk, nikoliv zastaráním atd. JE možné že při nahazování Váš spotřebič neukousl tento ráz. Avšak pravděpodobnost je též nízká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.