Nejste přihlášen/a.
Situace: Stavební firma špatně zasypala (spíš vůbec nezasypala) otvor kolem odvětrávací stoupačky, která vede na střechu. Na stoupačce kondenzuje nebo tam jinak proniká voda, kape do tohoto otvoru a v koupelně pod tím už máme promočený sádrokarton.
Bohužel se stavební firmou není úplně řeč, po zaplacení už nereagují. Potřebuji se toho zbavit, díru nějak zasypat. A nechce se mi zase kvůli takové prkotině (aspoň se mi zdá, že to je prkotina) najímat jinou stavební firmu.
Co byste s tím dělali? Co koupit, čím to zasypat, čím to nahoře upevnit? Nebo si na to raději někoho zavolat? Kondenzaci samozřejmě také řešíme, ale protože jde o bytový dům, jde to trochu jinými cestami. Na obrázku, který přikládám, je vidět, jak to teď vypadá.
Dobry den neni spis problem v napojeni odvetrani na strechu ,neprotika skrz strechu kvuli spatnemu napojeni oplechvani nebo krytiny nechce se mi verit ze by se tak moc rosila
souhlasim s problemem ve strese. je to jen odvetrani nema se z ceho kondenzovat ale i kdyby tak ocistit a montazni penu ale studnarskou co se pouziva treba na jimky. ja s ni mam openovanou vpust do betonove jimky a super, vlastne jsme s tim ,,lepili"i betonove viko jimky i kominek a voda tam netece a to ze jsme hodne podmacene. jeste me napada kupte si ten filc jak se s nim omotavaji treba kolena od rozvodu vody. Nevim jak se to presne jmenuje ale je to takovej hadr prave na kolena rozvodu(ne mirelon ten ne). a omotal bych tu rouru i tim kvuli teplote a zabraneni kondenzace
doplněno 24.01.13 19:39:uz jsem to našel
Nevylučuji, že problém je ve špatné izolaci ve střeše - to musí vyřešit firma, která ji na dům dělal. Na druhou stranu tyto problémy se začaly objevovat až v době, kdy venku začala být zima - tedy větší rozdíl mezi teplotou uvnitř stoupačky a venku.
Studnařská montážní pěna je dobrý nápad, to by mohlo fungovat. Díky.
doplněno 24.01.13 21:16:Akorát ta díra je docela velká, tak by ji možná před tím bylo potřeba něčím vysypat. A až potom utěsnit toto montážní pěnou.
Nevíte, jestli se v hobby marketech dá koupit štěrk nebo něco takového v množství v řádu kilogramů?
Na zásypy používám polystyren drcený na kuličky (styroball a pod). Když je potřeba, snadno se to odhrabe. U prostupů trubek obalím trubku pruhem Mirelonu a zaleju polystyrenbetonem - styroball + písek + cement + voda. V případě nutnosti se dá trubka vydlabat, navíc polystyrenbeton je poměrně pružný. A celkem levný.
Stále si ale spíš myslím, že voda jde zvenku (nebo kondenzuje na povrchu). Tohle je odvětrávací stoupačka, my jsme v posledním patře pod půdou. Poslední přívod vody je tak 4 metry pod vyústěním na půdě. Kdyby se voda dostala v trubce tak vysoko, v prvé řadě by nám vytekla v koupelně.
Polystyrenové kuličky jsou výborný nápad. Kdybych je zkombinoval s montážní studnařskou pěnou, mohlo by to fungovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.