Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štuk do primalexu - lze?

Od: volnasek odpovědí: 4 změna:

zdravím, budu malovat a když bych chtěl na jedné zdi "hrubší" zrno, lze to udělat tak, že bych do primalexu nasypal trošku štuku? je to pár metrů, tak snad by to šlo roztírat než to zatuhne

vím že se prodavají takovýhle spec.barvy (se zrnem) ale stojí 500,- malej kyblík tak to chci obejít

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Štuk obvykle obsahuje vápno,Primalex vápno nesnáší,dojde k porušení disperzních vlastností,může dojít k rozpadu disperze barvy.Spíše by to sneslo přidání jemného písku - křemičitého.

JABRAKA

volnasek
hodnocení

no ještě že sem se zeptal.

co znamená rozpad disperze barvy? odlupovalo by se?

zkusím tedy ten písek:)

hodnocení

0x

Já jsem nakonec vymaloval celý byt přímo tou "zrnitou" barvou. Nechtěl jsem se pouštět do experimentů - kolik čeho a do čeho nasypat - a posléze přemalovávat celý byt. Kupoval jsem to po kýblech a nevybavuji si, že by to byl tak drahé. Ale je dost možné, že v takto malém množství bude ta cena vyšší.

ivik*
hodnocení

0x

V pořadu Pták Loskuták , tam nedávno mluvili o barvě do interiéru, je to barva s obsahem křemičitého písku a používá se na vyrovnání drobných nerovností na zdech, ale nevím název a ani cenuDocela mě to zaujalo, tak si to pamatuju a malba vypadala moc hezky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]