Nejste přihlášen/a.
zdravím, budu malovat a když bych chtěl na jedné zdi "hrubší" zrno, lze to udělat tak, že bych do primalexu nasypal trošku štuku? je to pár metrů, tak snad by to šlo roztírat než to zatuhne
vím že se prodavají takovýhle spec.barvy (se zrnem) ale stojí 500,- malej kyblík tak to chci obejít
Štuk obvykle obsahuje vápno,Primalex vápno nesnáší,dojde k porušení disperzních vlastností,může dojít k rozpadu disperze barvy.Spíše by to sneslo přidání jemného písku - křemičitého.
JABRAKA
Já jsem nakonec vymaloval celý byt přímo tou "zrnitou" barvou. Nechtěl jsem se pouštět do experimentů - kolik čeho a do čeho nasypat - a posléze přemalovávat celý byt. Kupoval jsem to po kýblech a nevybavuji si, že by to byl tak drahé. Ale je dost možné, že v takto malém množství bude ta cena vyšší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.