Nejste přihlášen/a.
Opravujeme starý byt. Je tam stará betonová podlaha. Docela nerovná, takže bysme ji chtěli vyrovnat nivelací. Ale tu a tam jsou v ní spáry, praskliny, dokonce dvě dvydrolené díry - asi 1,5 cm. Taky kolem stěn jsou prasklinky, nevím, jestli ta nivelace by neprotekla skrz do dalšího bytu. Jak podlahu předtím spravit, aby ta stěrka dobře držela a nic se nedrolilo?
Dobrý den,
Stačí jen díry zadělat ať neprotečou skrz , a pote srovnat samonivelačkou.Stejný postup jsem dělal i ja sám v koupelně pod dlažbou a drži to,ale je duležite řadné očistění a já daval i hloubkovou penetraci(zůstala mi) z rekonstrukce kuchyně.Pěkný podvečer
doplněno 23.01.13 18:03:Ano stači namichat beton(co nejhustší)zadělat díry a pak zanivelovat.Každopadně všelijake nečistoty a zbytky bych odstranil pokud nelze tak co nejvic zdrsnit at to dobře přilne,jak jste již psala bud smirkem nebo skusit ocelovy kartač pokud je tam hodně nečistot a zbytku použiva se ocelový kartač na brusce(flexe)ulehčí a urychlí to práci.
doplněno 23.01.13 19:15:raději ano,lepe pak přilne ke staremu povrchu..
A zadělaj čím? Betonem? Máme už takový jemný beton koupený. A taky je tam vylitá nějaká barva. V druhé místnosti je zas trochu lepidla z lina. Co s tím? Obrousit?
a jakou vrstvu budete dávat? Já jsem podobnou věc řešil pytlovaným anhydrydem. Myslím že trocha lepidla z lina nevadí, ale obroušením nic nepokazíte, taky to ještě před nalitím napenetrujte.
Pokud jsou práskliny minimalní vůbec bych je neřešil(vlasovité)pokud jsou trošku větší radil bych je proškrabat šroubovakem mirně zvětšít a pote zalit jak vy pišete naředěným cementem.Každopadně nechat řadně zaschnout at se vám vylitá spára hned nespoli s vrchni vrstvou nivelace,pak by vám to mohlo práskat.Ještě jednou připominám vše řádně penetrovat..
Pořád nevím, co dělat. Myslím, že na té podlaze, to není úplně beton, ale kdyby dávno tam někdo už chtěl podlahu srovnat, tak tam nalil nějakou komunistickou hmotu, ale asi nebyla nic moc, místama je tenká a drolí se, a taky rovný to není, jsou tam vlny. Většinou je ten povrch docela pěkný, až na ty vlny. A na jednom místě je velký flek od vylité barvy. Co s tím, můžeme na to nalít nivelaci nebo to musíme obrousit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.