Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Původ elektronářadí

Od: lantros7® odpovědí: 8 změna:

Zajímalo by mne, zda existuje nějaká stránka, kde bych si mohl zadat jakýkoliv název firmy či společnosti s výrobou či obchodem nářadí, abych se dozvěděl například jak dlouho působí na trhu, odkud je.

Například AMITECH a podobné značky,na kterých není uveden původ P.R.C..

Co to je?
Odkud je?

Nebo též naše značka ETA,co vím,tak u nás nářadí vždy vyráběl NAREX a teď najednou ETA.

Díky všem za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Taková stránka samozřejmě existuje - www.google.com

Jenže ono jde o to, co se člověk dozví a co naopak výrobce tají, či mlží. Spousta výrobců se tváří jako že jsou z Německa, či Rakouska - ale tam mají v lepším případě jen fakturační adresu a výroba je beztak v Číně.

Ostatně - to je případ i Eta. Klasický příklad úpadku slavné značky, která vyráběla vysavače a el. spotřebiče i pro renomované západoevropské značky (třeba Philips ) a dnes je to už jen prázdná ,,skořápka´´, značka bez obsahu prodávající Čínu.

Naopak Narex si výrobu zachoval a vyrábí velmi kvalitní nářadí,

luke237
ETA uz nic nevyrabi. Zabyva se podle firmy, ktera ji vlastni, jen "obchodem a marketingem"(pravdepodobne licencovani znacky ETA na cinske vyrobky).
hodnocení

Někde sem slyšel i o tom,že si firma zadá zakázku výroby např.výlisků v Číně,avšak montáž probíhá jinde.

Nevím,jestli zrovna tento příklad není případ Ety v Hlinsku.

doplněno 22.01.13 23:10:

Našel sem ještě tohle pardubice.idnes.cz/...

V Miloticíh byl pobočný závod Ety, je možné, že tam nějaké varné konve ještě dělají. To nevím přesně. Zato jakožto hlinečák mohu potvrdit. že v Hlinsku se nevyrábí, vše je to akorát bouda na zákazníky, kteří mají dobré zkušenosti s elektrospotřebiči, jež vydržely několik desetiletí. Bohužel...

hodnocení

Je to škoda,sám mám doma dost spotřebičů od ety které používáme,i když už by se dalo říct,že jde u některých o muzeální kousky.

Jsou leta staré,a přesto stále slouží.

I když pravda některé jsou ještě z elektro praga hlinsko,tudíž předchůdcem ety.

Najít dneska podobné informace není problém, bohužel co firma nechce , to se nedozvíte. Příkladem může být třeba značka Homelite. Číňani koupili Americkou značku a zachovali jednu výrobní linku, která dodává několik kusů ručního nářadí pro Americký trh. Díky tmu že vyrábí "něco" v Americe, se pak firma prezentuje jako americká s dlouholetou tradicí výroby, ale naprostá většina výrobků z jejich produkce pochází z Číny.

Sranda je, že když si to někdo zjistí a šáhne raději po lepší značce, s lepší reputací a koupí Ryobi, který by měl být údajně japonský, tak si může být jistý, že po čase při shánění náhradních dílů zjistí, že pily Homelite a Ryobi mají většinu dílů zaměnitelných. Že se prostě obě značky sekají u ťamanů na jedné lince.

Včil mudruj...

Bohužel ani Evropské firmy nemají čisté svědomí. Koupil jsem švédský křovňák Stiga a když se mi po letech zakousl, tak jsem zjstil, že ve švédskou mašinu, zančky, která by by měla být zárukou dlouhého života, žene italský motor Alpina. Takže švédská byla na celém motoru akorát cena náhradních dílů *zed*

luke237

To, ze dneska se na stejne zbozi ze stejne (vetsinou cinske) linky lepi znacky nejruznejsich vyrobcu, plati uz strasne moc let. Neni to jen u naradi, ale i u bot, obleceni, elektroniky, pocitacu, ... proste cokoliv, co kupujete. :( "Znackove" firmy tvrdi, ze cinska tovarna po dobu "jejich casu na montazni lince" pouziva kvalitnejsi materialy a vetsi kvalitu, ale tomu bych veril jen do urcite miry. Sekani to jako Bata cvicky a mozna sem tak poslou na linku trosku lepsi nebo horsi materialy podle toho, kolik si chce "znackova" firma priplatit nebo kolik si vyjedna slevu u dodavatele materialu.

Co se tyka oprav elektronaradi, tak v Ameerice se vyplati opravovat snad jen DeWalt a Bosch, ktere je vzdy o neco (nebo vice) drazsi dalsi znacky. Naradi vsech ostatnich znacek se v pripade poruchy vyhazuje. Ono kdyz takova pila nebo vrtacka stoji $100, coz je 1-2 hodinova sazba pracovnika, ktery s ni pracuje, uctovana zakaznikovi, tak se to vubec nevyplati opravovat a je levnejsi se po praci stavit v krame a koupit novou.

jenicek111

Do Milotic vozíme námořní kontejnery plné kvalitních výrobků z Číny, at jsou to rychlovarne konvice, termosky a jiné. Ne jednou se mi stalo, že otevřu kontejner a vyvalí se na mě krabice, kde je velkým tučným nápisem napsáno: VYROBENO V ČESKE REPUBLICE.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]