Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodovodni baterie - vždy jiná teplota

Od: werka odpovědí: 12 změna:

Zdravim,resim problem s pakovou vodovodni baterii.Nevim proc,ale kdyz si nastavim teplotu vody vhodne ke sprchovani,pak vodu zastavim a opet pustim ma uplne jinou teplotu,vecsinou poradne studena ikdyz s pakou se nehybe.Pak opet musim 3min. otacet s pakou doleva,doprava abych si nastavila teplotu vody.Kdyz to prirovnam s nastavovanim teploty vody u rodicu,tak je to des.Tam kdyz si nastavim paku do stredu,tece porad,i po zastaveni a opetovnem pusteni vody porad ta sama teplota vody.Pritom baterii maji obycejnou z globusu za 700kc.Nevim kolik stala ta nase,v byte uz byla,ale vim ze byt je po cca mesic stare rekonstrukci koupelny,takze predpokladam ze je nova,jeste v zaruce...jo a vypada ze je z tech drazsich:) Myslite si zeby se mohlo jednat o vadnou baterii,zeby se mohla kuli tomu reklamovat?Domluvila bych se kdyztak s majitelem bytu,protoze me to zacina cim dal vic rozcilovat.

dekuji za vase nazory

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bylo by zajímavé si baterii s rodiči vyměnit *smich*

hahanaj*
hodnocení

0x

zřejmě bude problém s kartuší - řekni to majiteli bytu - pokud je baterie v záruce , tak ji bude reklamovat

cyril*
hodnocení

0x

Vada není v baterii a nemusí být nikde. Neuvádíte jaký systém instalace rozvodu teplé vody mají u rodičů, ale pokud by byl okruh průběžný, tekla by teplá voda vždy po spuštění.

instalater*
hodnocení

0x

Jak velká je časová prodleva mezi tím zastavením a opětovným puštěním? Dělá vám to samé za stejných podmínek i baterka u umyvadla - dřezu? Pokud né problém je s velkou pravděpodobnosti v kartuši.

werka
hodnocení

prodleva je v podstate hned,max.do 5 vterin.U drezu to nedela,ani u umyvadla v koupelne.Jinak nevim jakej typ rozvodu vody mame,ale je to klasika panelovy dum,takze ohrev dalkovy,nebo jak se tomu rika...

instalater*

Pokud to nedělá baterka , která je o metr dál , tak to nemá nic společného s rozvodem vody. Chyba bude v baterce. Vyměnit kartuš . Asi nějak posunutý keramický destičky. Ale popravdě jsem se s tímto za asi 16 let praxe ještě nesetkal .

Kartuš je raf.cz/...

cyril*

"klasika panelový dům" je zde velmi podstatná informace, proto závada bude s největší pravděpodobností v baterii jak píše instalater.

mili3478*
hodnocení

0x

To je uplne normalni u pakovych baterii ,neohrivate vodu pres plynovy kotel tam je ten rozdil jeste zretelnejsi popripade si kupte moderni termoststickou baterii s nastavenim teploty vody na rukojeti

werka
hodnocení

no normalni to asi nebude,protoze jsem to zkousela i u nas v praci na baterii u umyvadla,taky pohoda.Jak teplou vodu jsem si nastavila pred zastavenim vody,tak ta sama tekla i po opetovnem spusteni.Byt neni muj,takze baterii za 3-4.tis.tam prece nebudu kupovat,pochybuji ze by mi to majitel proplatil

mili3478*

Zalezi cim ohrivate vodu ta jsem to myslel treba u pynoveho kotle trva nez zacne hrat tepla voda,kotel vypina a zapina pokazde jina teplota a vzdalenost rozvodu od zasobniku na teplou vodu

cyril*

Jestli třeba neohřívají v paneláku vodu v Brutaru? *smich*

rv*
hodnocení

0x

Že by různé tlaky studená-teplá větev a baterií protékala studená voda do teplého okruhu? Stávalo se hlavně při "zapojení" pračky na baterii když pračkový ventil zavřel přívod ale baterie zůstala otevřená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]