Nejste přihlášen/a.
Dobrý den prosím Vás nevíte jak se nastavuje na barometru tlak dostal jsem dárek a nevím jak ho mám nastavit.Slyšel jsem,že to má vliv i nadmořskou výškou.Děkuji za rady
O atmosférickém tlaku a barometrech tu diskuze proběhla nedávno.Stačí,když si najdeš pro tvé stanoviště-město-aktuální údaj a porovnáš. www.meteocentrum./...
JABRAKA
Pokud je barometr mechanický, nastaví se na stupnici aktuálně zjištěná hodnota tlaku "šroubkem" umístěným nejčastěji na zadní straně přístroje. Elektronické barometry mají postup popsán v návodu k obsluze. Aktuální hodnotu tlaku lze také zjistit na www.chmu.cz -stav počasí - údaje z profesionálních stanic.
Tlak je nejlépe kalibrovat při hodnotách kolem 1000 hPa - sníží se tím maximální chyba měření.
doplněno 01.01.09 19:29:Tento postup provedeme v místě, kde bude používán ( v dané nadmořské výšce ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.