Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
s manželkou bydlíme v novostavbě asi 5 let staré,bungalov cca 12,5*12,5 postavené z ytongu . Asi před 3mi lety se začly v omítce objevovat vlasové praskliny,zejména v zimě . Letos se to o dost zhoršilo,zejména v místech napojení příček na obvodové zdivo . V jednom rohu se dokonce objevila spára skoro milimetr široká . Dům jsem nestavěl já,tak ani nevím jestli nebyla požitá špatná technologie,vím jen že zdi nebyly nataženy perlinkou . Mám to začít řešit jako závažný problém,nebo je to normální a půjde to opravit ne moc invazivním spůsobem?
Dále se v místech napojení sádrokartonových stropů na zdi v místě přechodových lišt začly v zimě objevovat spáry . V létě si všechno sedne a a nic není vidět . bude stačit to nějakým spůsobem zatmelit? .
Předem děkuji za odpovědi .
Naši sousedi mají 10 let starý dům z itongu. Vloni předělávali všechny omítky, protože stejně jako vám stavební firma si ušetřila práci, nedala perlinku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.