Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit vadu v zateplení?

Od: bo* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

neznáte někdo jednoduchě řešení na opravu zateplení. Jde o zateplenou šikmou střechu, klasické provedení vata mezi krovy ( ISOVER 160 cm) ,pározábrana, sádrokarton. V jednom místě cca 20 cm nad pozednicí se mi objevil po nějaké době tepelný most cca o průměru 30 cm, Je to jen v jednom místě a mám podezření, že buďto v tom místě kdysi zateklo ( je to blízko úžlabí) a došlo k znehodnocení izolace a nebo se tam dostali vrabci a izolaci poškodili. Z venku jsem objevil pod střechou nezabezpečené místo, kudyma se tam dostali. Vše je z venku opraveno ale problém je nyní v tom, že se jedná o koupelnu a v místě tepelného mostu se mi neustále objevuje studená a vlhká " zelená mapa". Napadlo mně navrtat zevnitř v tomto místě dírku a zaplnit to montážní pěnou. Nemáte někdo obdobnou zkušenost zda je to dobrý nápad a nebo radu jak to opravit, samozřejmě bez velkého zásahu do celé konstrukce.

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mili3478*
hodnocení

0x

Dobry den zateceni pres uzlabi patri mezi nejbeznejsi poruchy strech ,nebylo by spatne vedet jakou mate krytinu zda by to neslo spravit ze strechy,co mate pod stresni krytinou latovani zaklop a zda mate difuzni folii nebo lepenku ,zrejme folii kdyz je strecha zateplena

hodnocení

0x

bo, zapomeňte na Vaší variantu dírky a pěny.. Vždyť ani nevíte přesnou příčinu a chcete řešit následek? Osobně doporučuji odělat otvor 15x15, pečlivě zkontrolat stav vaty i parotěsky, pak buď zadělat záplatou SDK, nebo plastové dvířka.

Jen Vás musím upozornit, že vvaše skladba je špatná:

lasické provedení vata mezi krovy ( ISOVER 160 cm) ,pározábrana, sádrokarton.

bo*

Díky za reakci ale to není to jsem chtěl slyšet. Skladba zaizolování je OK dle projektu, jen jsem se nechtěl zbytečně rozepisovat. Jde o sendvič. Vata mezi krovy, vše překryto další vrstvou vaty, na krovech jsou z venku nabité fošny po celé ploše na ních difuzní fólie , latě a krytina (plech system Ranila)difuzní fólie, vše odvětráno. Zevnitř je pározábrana , nějaká odrazová folie vypadala jako alobal, a ana kovové konstrukci sadroš. Příčinu zatečení opravila firma hned po zjištění, nyní je to Ok. Ten tepelný most tam vznikl až mnohem později, což mi ukazuje spíš na ty vrabce nebo jiná havěď, že tam něco poškodili

otvor 15x15 zní zajímavě, jde ale o podstatný zásah do sádrokartonu. Následné plastové dvířka? To by Vás žena hnala! Nevím co je záplata SDK.

bo, dvířka je rychlá varianta, abyste mohl sledovat po určitou dobu, jak se zlepšuje situace v izolaci. Záplata je to, že (dle místních podmínek) se vloží profil CD větší nežli je díra o 5 cm (zde tedy 20-25cm), připevníte profil dvěma a dvěma šroubky na původní desku, pak přiložíte záplatu 14x14cm připeníte do CD a zasádrujete..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]