Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu jak přesně čistit okna jelenicí. Jde mě přesně o postup,když je okno špinavé tak čím ho umýt dříve atd.Až do posledního postupu. Jéžíšek přinesl jelenici a chci vědět postup jak s ní pracovat a jak jelenici prát a v čem.Moc děkuji za příspěvky
To už je hodně dlouho, co jsem myla okna jelenicí. Vlastně myla jsem je hadrem s čistícím prostředkem a leštila jelenicí. Vím, že jsem ji potom propláchla ve vlažné mýdlové vodě a nechala pomalu uschnout. Jinak by ztvrdla a byla k ničemu . A protože mi ji manžel "kradl" na auto, brzy byla k ničemu a už jsem si jinou nepořídila. Je pravda, že pěkně okna vysoušela. Letos jsem použila denní tisk a výsledek byl také dobrý. No a tady jsem ověřila to, co jsem poradila, abych zbytečně nemátla veřejnost (jako politici, jak tak dneska poslouchám v rádiu).
Zámišové usně ( "jelenice"):
Usně jsou tažné a vláčné, dají se prát ve vlažné vodě mýdlem. Nejsou odolné proti horké vodě (do 60 oC). Mají příjemnou žlutohnědou barvu a používají se na obuvnické podšívky, rukavice, na čištění oken, aut a optických přístrojů, na ortopedické pomůcky a protézy, na technické filtry a membrány a pro hobby účely (indiánské a westernové oděvy). Useň z jelena má výměru 80 - 200 dm2, daněk a muflon 50 - 90 dm2, useň ze srny okolo 35 dm2.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.