Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr digestoře

Od: wydra® odpovědí: 15 změna:

Nikdy jsem neměla digestoř a tak se těším, že s renovací kuchyně ji konečně jednou v životě budu mít. A vůbec se v nich nevyznám. Vím jen, že se liší hlučností a odtahem a velikostí (samozřejmě cenou, ale ta není důležitá!)

Musím mít šířku 50cm . Potřebuji a ráda bych tu nejtižší. To je kolik?

Nemám komín, takže asi cirkulační?

Jak často se musí měnit filtr? Bydlím sama, vařím jen v menším množství.

Jsou výrazné rozdíly kvality Mora - Elektrolux a pod?

Prosím, poradíte mi alespoň něco, napíšete vaše zkušenosti?

Děkuji!

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Asi tě nepotěším - než bych si já koupit digestoř bez odtahu, použiju daný prostor na další skříňku - mám vyzkoušené tři - a nemají žádný znatelný efekt - kromě hučení a foukání páry ´o kousek dál´...

;)

hodnocení

0x

mel jsem digestor , ted nemam a krome toho maximalne jsem pouzival svetlo co v tom bylo , ten odtah nahoru stejne byl o nicem a hucelo to jak svina

uska*
hodnocení

0x

Tak, tak jak praví rádci nahoře. Když jste byla bez digestoře do teď, tak to vydržíte i nadále. Jedině, že by šel udělat odtah přes zeď, když není komín a pak by odsavač měl smysl.

hodnocení

Dočetla jsem se, ze ta digestor s filtrem bere mastnoty. O ty mi jde vic nez o paru. Tak myslite ze je to k nicemu?

figurek*
hodnocení

0x

neznám Elektrolux, ale dobře znám digestoř Mora, šířka 60, odtah levý zadní. Na stupeň jedna skoro není slyšet, na stupni dva už začíná hukot a na horním stupni číslo čtyři je nesnesitelná. Hučí tak, že je slyšet po celém bytě i přes zavřené dveře.

hodnocení

0x

no asi si budet muset pořídit tu s ramečkem v kterem je aktivní uhlí ale není to nic moc nejlepší to je odvédst upně pryč ...

nebo jestli je možnost ptřeba jen prozazit zed tak bych do toho šel i kdych k tomu musel dodělávat kus potrubí

asi před 4 lety jsme dělali potrudí u známé od digestoře a nemuže si to vynachválit to potrubí má asi 5 m ...

hodnocení

Bydlim dome majitele a jeste ve 4. patre. Pochybuji, ze by mi povolil bourat 60cm silnou venkovní zed. Proto hledam nejaky kompromis.

já vím lidi jsou ruzní ale myslím že by to bylo i pro něj pozitivní i pro vás měly by jste alespon levnější provoz a méně starostí

jediné co by mohl býti problem je mřížka na ven pokud by majiteli nevadilo že je tam jen trubka bez ozdoby tak to máte zase jednodužší

zeptat se mužete třeba to vyjde ...

hodnocení

Vzhledem k nastalym okolnostem jsem mela prilezitost mluvit s panem domacim, jeste u me byli i instalateri a tak jsem to opravdu zkusila. Zajimavy vysledek - pan domaci to ma take tak! A bez mrizky! Instalateri potvdili vse, co mi tady bylo porazeno a řečeno tak dekuju vsem, protoze vsechny rady jsem cetla peclive (nikoliv s pocitem, ze stejne si to koupim) a tak jsem na tato doporuceni pozadala, zda si to take mohu probourat. A mohu! Uplne bez problemu! Bohuzel, mohu dat dobre odpovedi jen tri,

dht*

Dobrý den

Pokud digestoř, tak opravdu jen s odtahem, pokud ji nechcete jen jako okrasu. Filtry budete neustále měnit nebo čistit a efekt na mastnotu je takový, že pokud nemá odtah, budete mít mastnotu právě na té digestoři. Zkuste se s majitelem dohodnout, 60cm zeď není překážka pro technika a majiteli se jen zhodnotí nemovitost za Vaše peníze.

Přeji uvážlivého majitele

hodnocení

dekuji zatim vsem, zeptam se majitele. Je pravda, ze za to nic nedam.

doplněno 06.02.13 13:47:

Doplnuji posledni moji odpoved vsem.

Kazde slovo bylo prinosne. Dnes jsem se dozvedela od instalateru, ze odtahy uz se daji koupit i nejake mensi a hranate, Nevim, info mam nekolik hodin teprve, hlavni ale je, ze jste me navedli na ten odtah a "dokopali" se pana domaciho zeptat. Ted uz jen zjistit, ktere digestor je ta nej! Nejmene hlucna a nejplacatejsi a 50cm. Ale to uz je jen otazka internetu a pak exkurze v nejakem obchode.

Doufam, ze nekdy dobrou radou oplatim , DIKY!

hodnocení

0x

Dobrý den

Zeptám se už v založeném vlákně taky na jednu věc ohledně digestoře

Sedím tu v kuchyni v patře domu koukám na moji jen cirkulační digestoř a uvědomuji si že ta cirkulace vlastně nefunguje,je tu jen na parádu a osvětlení.Když vařím je pára všude...A ted mi napadlo když na to tak koukám digestoř je cca 50cm od stropu má horní odtah 100cm pruměr, když se udělá jen díra ve stropě tak jsem okamžitě na pudě, nezateplené, neobyvatelné.Prostě jednoduchá věc

Ted se ptám kdybych s k tomu (záleží na složitosti) dokopala.Stačí ukončit plastovou trubku na odtah jen na půdě nebo je povinnost a nutnost to odvést až ven tedy přes tašky?

Pokud by to stačilo jen na pudu tak to zvládnu snad i sama.Koupím 60cm plastovou trubku udělám otvor ve stropě prostrčím trubku, kolem trubky si to zednicky začistím nebo nechám začistit a hotovo..

Nebo to není tak jednoduché a je tam spousta dalších ale,ale ale...

díky

mowla*

No - já bych vyústění odsávání dal až nad střechu (i kdyby taková povinnost nebyla - což nevím) - i na dobře odvětrávané půdě by, zejména v zimě, docházelo ke kondenzaci vody a zbytečnému zamáčení...

Otázkou je střešní krytina - pro tašky např. existují prefabrikované komínky...

doplněno 06.02.13 17:56:

Aby "netáhlo"zpět, dává se do odtahu tzv zpětná klapka (která odtah v případě, že neběží ventilátor, zavře) - např. levneelektro.cz/... .

Odvod kondenzátu mimo komínek je jasné - musí být, jinak hrozí kapání do hrnců. Pokud by odvětrávání půdy na odvod vzduchu z kuchyně stačilo, je i takové řešení možné. A pokud ne, pak - jak píše Uska, příští rok pozvat pokrývače a vyústění dodělat.

uska*

Jani s chutí do toho. Na konci trubky na půdě dejte mřížku pro případnou schovku na myši. Nic nemůžete pokazit. Jaro, léto, podzim bude v pohodě a kdyby příští zimu se fakr sráželo na půdě hodně vlhkosti, tak budete pokračovat s vývodem až na střechu- To už asi s odborníkem. Držím palečky, ať se dílo zdaří.

hodnocení

0x

No pokud by se to muselo táhnout až ven nad střechu tak se na to "vykašlu"...to je zase pokrývač atd atd...to to nechám být radši jak to je.

Něco jsem si ted už našla po netu.Půda myslím že je velká dobře odvětraná všetně větracích tašek.Kondenzát co čtu se dá vyřešit 90 stupnovým kolenem a do něj vyvrtat díry na odkapávání kondenzátu do nádoby.Takže na moji cca 70cm kolmou trubku na pudu bych dala koleno s odkapáváním na pudě.Vypadá to primitivně ale podel mne to musí fungovat.Ale pokud si to představuju jak "Hurvínek válku" klidně mi zaražte at radši na vše zapomenu.

Hlavní problém a z čeho mám obavu je že mi v zimě potáhne odvodem na pudu zpět do kuchyně zima...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]