Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srovnání betonové podlahy

Od: vasfire* odpovědí: 8 změna:

Kvůli odpadům jsem v domě rozkopal suterénní místnost, přebudujeme jí na malou kuchyňku. Byl jsem nucen odsekat původní dlaždice, co byly na podlaze. Nyní potřebuji rozbitý povrch zase srovnat, ale nedostat se výše než byly původní dlažby, v lepčím případě zůstat i o něco níže. Poradili byste (z vlastních zkušeností) s čím nejlépe srovnat cca cca 0,5 - 2,5 nerovnosti. Podklad je různě nerovný beton od původních přilepených dlaždic (někdy při bourání prostě ulítla holá dlaždice a někdy si vzala i lepidlo s sebou).

Prosím tedy o radu kterým výrobkem by šlo toto srovnat, aby to drželo v takto slabé vrstvě. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kratast*
hodnocení

0x

samonivelacka

vasfire*
hodnocení

prosím, šlo by to konkrétněji, pokud máte s nějakou firmou dobrou zkušenost, a ještě jak ošetřit podklad, aby to drželo.

mikaso*

To mi přijde pod dlažbu jako dost velkej luxus. Po odstranění toho co nedrží bych díry zadělal nějakým lepidlem a pak pokud na to příjde dlažba, tak se to srovná při její pokládce. Pokud by se mělo jít s výškou dolů, tak přebrousit, ale to je dost nepořádku a hluku. Nicméně někdy to jinak nejde, protože je ten podklad prostě špatnej.

michaltopic*
hodnocení

0x

A kolik metrů čtverečních to je? Podle toho bych se rozhodl. A také podle toho, co pak na podlaze bude za kritinu, jestli nějaká bude. A nedělal bych z toho vědu a zajel bych klidně do OBI a koupil samonivelační stěrku pro tenčí vrstvy. Podle požadovaného množství a ceny se pak rozhodnete, kterou koupit. Oni vám tam pak už poradí s přesným výběrem. A nebál bych se tam dát perlinku.

vasfire*
hodnocení

Je to cca 12 m2. Rygoly od vedení kanalizace nejprve opravím na hrubo.

Byl mi známým zedníkem doporučen betonový potěr Salith na to hrubší, a pokud by to nestačilo tak ještě tu nivelačku.

Pujde na to 0,5cm hobra a plovoučka.

honzmalatny*

No tak jestli na to přijde dát plovoučka,tak změřit podlahu váhou a zbrousit výstupky od lepidla a samonivelačku.kdyby na to šla dlažba taqk se.e pes, zubatka by to spravila,ale pod plovoučku bych rovnal jak jsem psal.12m není zas taková pálka.

doplněno 04.03.13 15:58:

velké díry normálně vysát,napenetrovat a zamáznout tmelem,po uschnutí vylít tou samonivelační směsí.

hodnocení

0x

EBF jemný

basf-cc.cz/...

zbytek dohladit stavebním lepidlem Z 301 Standard

basf-cc.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud jde o tak malé nerovnosti,použij klidně stavební lepidlo.To,čím budeš dlažbu nakonec lepit.Po srovnání nech zatvrdnout,nejlépe 48 hodin,ale už po 24 hod. bude pochozí.Pak lep normálně dlažbu na tenkou vrstvu.(5 mm zuby )

Podklad je nutné dobře vyluxovat,aby tam nezůstal prach.Neškodilo by i rozdělat trochu řídkého lepidla a prostor s tím štětkou vyšmejdit.Pak teprve nanést hlavní vrstvu lepidla.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]