Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit ohledně odsávání digestoře.
Z boku domu mám skrz dům díru , která končí záklopkou a část je zazděná, protože z místnosti není vidět nic.
Starší digestoř je od ní na druhé straně místnosti. Rozhodl jsem se pro napojení a využití odsávání.
Dotaz zní poraďte jaký odsavač par koupit a jak napojit vývod ven.
Přemýšlím o šedivých trubkách pvc jako na kanalizaci. Budou položené na zadní straně linky, takže by nebyly vidět.
Lze to takto napojit? A dá se sehnat další záklopka, která zamezí vniku zimy průduchem do mistnosti v zimě?
Děkuji
Zpětné klapky existují (zamezí samovolnému větrání), její průměr musíš vybrat podle průměru trubek (vyústění digestoře) - kuchynske-digestore.cz/... (např.). Trubky rozhodně použij podle výstupu vzduchu zvolené digestoře - a pozor, musí směřovat od digestoře mírně dolů (aby ti kondenzát nekapal zpět do hrnců).
A digestoř si vyber podle výkonu, čím výkonnější - tím lépe (ideálně tak, aby hodinový výkon digestoře byl aspoň 15 x objem místnosti) - málo výkonná digestoř sice hučí, ale problém vlhkosti neodstraní.
Zpětné klapky jsou na horizontální i vertikální použití, je nutné koupit správnou klapku. Ventilátor je podle mě lepší koupit samostatný a napojit na potrubí mimo digestoř-tato kombinace je u mě z hlediska hluku daleko tišší.
doplněno 22.01.13 11:44:Klapka se dává ne proto, že zima se dírou ve zdi natáhne do bytu, ale aby nevznikal komínový efekt-teplo z bytu je vysáváno přes digestoř ven. My máme hodně zateplený dům, tak tu zpětnou klapku nemám, kuchyň je alespoň trochu odvětrávána a minimalizuje se vznik plísní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.