Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svoz odpadů u rekreačních objektů

Od: superkutil* odpovědí: 8 změna:

Mám chatu v rekreační oblasti na Praze-východ. Obec pod kterou spadám, má systém igelitových pytlů a cena vychází na 660Kč/rok. I tak je to předražené, protože musím koupit i pytle, které nevyužiju. Ale protože jezdím k chatě přes jinou obec, tak se obce dohodli, že odpad bude řešit ne obec pod kterou spadám, ale obec přes kterou jezdím. Ta má ale cenu 760Kč/rok, respektive za 4 měsíce. V podstatě ale za ty peníze mám 1/5 popelnice cca 500 metrů od chalupy. Od roku 2013 ale obec změnila systém a cenu a to tak, že zrušila popelnice a vymyslela, že v neděli od 9-11hod je možné dovézt pytel s odpadem na místní hřiště. Pytlů bude na rok 7! a cena za to je nějakých 1200Kč! Neskutečná drzost a snaha okrádat občany. Na chatě vyprodukuji cca 50kg odpadu za rok.

Mimoto mám chalupu na horách a tam je sběr mnohem odpadu mnohem složitější. Přesto tak jsou schopni fungovat systémem, že je možné si za 35Kč koupit 50ti litrový pytel a ten v neděli postavit k silnici. V neděli věčer pak projede sběrný vůz a pytle sebere.

Je nějaká možnost obrany vůči nesmyslně přemrštěné ceně ceně, neodpovídající skutečným nákladům?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Bohužel obrana není žádná. O nakládání s odpady rozhoduje obec a zákon jí k tomu stanovuje mantinely. Jenže ty jsou tak nastavený že nás obce můžou legálně okrádat. Jsme doma zvyklí na třídění odpadu a to co nejsme schopni vytřídit by se vešlo do jedné popelnice za rok platit ale musíme skoro stejně jako soused který topí na uhlí a popelem náplní i několik popelnic měsíčně. Když ale půjdu na starostu že mi to přijde uhozený tak mi odpoví že když se nám to nelíbí můžou stanovit roční paušál na osobu a budem v hájí úplně protože je nás doma pět.

asd*
hodnocení

0x

1. zvolit jiné zastupitelstvo, 2. zorganizovat tlačit na ně, organizovat petice atd. - prostě lidi se musí dát dohromady a donutit odpovědné aby makali pro ně... Bohužel drtivá většina jen kecá v hospodě = nic se nezmění... Ale zkuste a třeba se povede...

hodnocení

0x

super kutile, o jakou obec se jedná? Kolik Vás tam je, takto postižených drahotou? Opravdu se mi zdá 7x za rok pytel hodně drahý, páč mě vyváží popelnici 26x za rok a cena 1100+DPH...

Jedině jednat s obecním úřadem o jiných možnostech..

doplněno 21.01.13 21:20:

musím sdělit, že je tam něco divného, takto drahý svoz odpadu...

superkutil*
hodnocení

Ve vesnici jsou starousedlíci, nově postavené domy a pak hromada chatařů. Chataři jsou jednak ve vesnici (snadná dostupnost popelářským vozem), jednak v údolí potoka, kam nevede cesta a popeláři tam nezajedou. Takže dobrá obslužnost a tedy i popelnice na vlastním pozemku dělá cca 80% nemovitostí ve vesnici a těch 20% je těch kteří nemohou mít popelnici a kteří podle obce musí vozit pytle na sběrné místo otevřené jen 2x2hodiny týdně. Z toho o víkendu je to jen v neděli od 9-11hod. Takže chataři kteří mají popelnice je mají vyvážené 1x za 14dnů od 1.4. - 31.10. přímo od domu a to za 1100Kč. Ale chataři, ke kterým popeláři nezajíždí, dostanou 7 pytlů (tedy cca jeden na měsíc) a ještě je musí vozit na sběrné místo. Za to zaplatí 1150Kč. To je jasná diskriminace chatařů bez možnosti zajíždění popelářů. Vzhledem k tomu, že nestíhám vozit pytle na sběrné místo kvůli velmi krátké době otevření místa, musím odpadky vozit do Prahy. Vloni jsem alespoň mohl vozit odpadky do 500metrů vzdálené popelnice. Za to jsem platil 650Kč. Více zde lounovice.cz/...

ondrej*

Ahoj, mam podobny problem, zdrazeni ze 750 na 1890 a to dokonce bez dodani popelnice. Sice se jedna o RD, ale i tak povazuji vice nez dvojnasobne zdrazeni za bezduvodne a okradani obcanu. Co s tim udelame? (jedna se o stejnou obec...)

Jedině si stěžovat na obci a žádat spolu s ostatními o změnu vyhlášky.

Bohužel, vše je dle zákona.

superkutil*
hodnocení

Jedině obejít sousedy a zorganizovat setkání se zastupitelstvem, nechat doložit náklady na svoz odpadu a najít, kde je zakopanej pes. Pokud mají vysoké náklady na svoz, tak něco dělají špatně. V případě chatařů a pytlů je to očividná diskriminace, protože abych za pytel který někam vezu, zaplatil víc, jak odvoz popelnice před domem, to je zlodějina.

ondrej*

Takze zjistit, jakou firmu Lounovice pouzivaji ke svozu, nechat si vypracovat nabidku, porovnat ceny s pozadovanymi a s cenami jinych spolecnosti, ktere svazeji odpad. A s timhle jit za starostou, pokud se ukaze, ze uctuji neumerne vysoke castky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]