Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám v plánu si na zeď ke stropu namontovat poličky a dát na ně 10W dvoupásmové repro. Umí si zařvat (to už mám otestováno) a docela se bojím, aby od nich nerezonovala stěna (asi 8cm tloušťka). Je to stěna sousedící s obývacím pokojem, takže by to našim asi vadilo, kdybych je rušil. Napadlo mě je postavit na polystyrenovou desku a ještě za ně (mezi repro a stěnu) dát molitan. Oboje tak tloušťka 2 - 3 cm. Pomůže to? nebo je nějaký jiný lepší způsob jak alespoň trochu eliminovat hluk ve vedlejší místnosti? Díky
Hlavně repráky dej na pružné podložky, ať se chvění bedýnek nepřenáší přímo. Pokud možno i mezi konzole poliček (poličky) a zeď dej pružné podložky (proužky gumy, podložky apod.).
Polystyren je ´na houby´, lépe pomohou třeba pryžové protihlukové rohože (ale v malém množství se budou těžko shánět) nebo hobra...
doplněno 20.01.13 20:35:Jo - lehce lze koupit třeba toto - m-bartos.cz/... , alepodobnou službu ti udělá i koberec (čím ´těžší´, tím lépe)...
doplněno 20.01.13 22:00:Asi by to taky tlumilo, ale zřejmě půjde o pěnový PU, který je dost lehký (málo tlumí) a je otázka, jestli by třeba toto - ciurshop.cz/... , nebylo levnější, než kupovat materiál po A4...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.