Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Firma nevede stavební deník - kde si stěžovat

Od: vrba* odpovědí: 13 změna:

Halo halo kdo je tady odborník na stavby?

Potřeboval bych vědět kam si člověk může stěžovat pokud stavební firma nevede stavební deník dle zákona a já ji nemohu přinutit k nápravě . Jedná se o celkem závažné údaje a to zkreslování údajů o venkovní teplotě aby se mohlo pracovat na fasádě i v mrazech .nezapisují se jména zaměstnanců , protože se převážně jedná o pracovníky , kteří nemají pracovní povolení a často jsou tu na černo atd...

Mám se obrátit na živnostenský úřad? Jedná se o firmu V.O.S. tedy veřejně obchodní společnost .

Děkuji všem za pomoc!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kejki3
hodnocení

0x

Na dodavatelsky dělané stavbě vždy musí být nezávislý stavební dozor a stanovené sankce a způsob nápravy chyb.

Reklamujte písemně uvedené nedostatky, hlavně reklamujte práce prováděné v rozporu s technologií stanovenou výrobcem. Trvejte na odstranění a znovuprovedení. Hledejte nejbližší meteorologickou stanici.

Počítejte, že úřady vám moc nepomohou. Jediný, kdo reaguje rychle je cizinecká policie, pokud tam někoho najdou, spolupracují s úřadem práce. Ale aby vám dům pak vůbec dokončili. Úřednice ze živnostenského tomu nerozumí, ale pokud si přivedete soudního znalce, bude to znamení, že to myslíte vážně a budete mít podklady pro soudní spor. Protože tohle neskončí dobře, když na zadavatele stavby kašlou.

technikjirik*
hodnocení

0x

V prvé řadě písemně obešlete prováděcí firmu. Všechno písemně. Vyrozumět stavební úřad o nesprávném postupu firmy. Co na to stavební dozor pokud nějaký je? Požadujte okamžité ukončení prací. Podejte žalobu.

martina30*

Dotaz ke stavebnímu deníku.Při kolaudaci nebyl ukázán a tudíž ani neexistuje stavební deník.Může být vůbec stavba kolaudovaná bez deníku.Vím,že nesmí,ale pokud by k tomu šlo více napsat tak děkuji a žaloba je už podaná...*placni*

technikjirik*

byl nějaký stavební dozor? Pokud ano pak zanedbal své povinnosti a bude nést plnou zodpovědnost. Stavební firma se pak bude zodpovídat ze zanedbání povinnosti vést denník a vy můžete výrazně spochybnit cenu díla. Pokud denník nebyl vůbec veden pak je to na pováženou. Vy pak zaplatíte jen takovou cenu jaká je v místě a čase obvyklá. Ke kolaudaci se pak musí vyhotovit znalecký posudek, který prokáže že veškeré stavební prvky a konstrukce jsou vpořádku. Znalecký posudek vypracuje znalec určený soudem.

martina30*

Jde o to,že se koupila nemovitost,ale nejsou k ní žádné doklady a dozor a žádná firma to nedělelala a přes kolaudaci to prošlo (nebudu psát jak to určitě pochopíte).

technikjirik*

pakliže jste koupili již skolaudovanou nemovitost pak vás to už nemusí trápit zda někdo vedl denník či ne. Veškerou dokumentaci můžete nalézt v archivu stavebního úřadu.(pokud ji potřebujete) Ted mi jen uniká důvod proč pátráte po stavebním deníku

martina30*

V archívu stavebního úřadu nic není.Jedná se o každou maličkost,která poukáže ,že stavba neproběhla tak jak měla a tak mě zajímalo ohledně stavby i stavební deník...*palec*

doplněno 01.01.09 12:04:

Kolaudace proběhla ,ale a na katastru je vše v pořádku,ale komise při kolaudaci nechtěla deník jelikož dostala něco do kapsičky.

doplněno 01.01.09 12:05:

*smich* jo je to mafián*palec*

technikjirik*

to tam není ani protokol kolaudační komise o zkolaudované stavbě? Pokud ne pak kolaudace ani neproběhla. Kolaudace bude dříve či později potřeba třeba při dědickém řízení. Co katastr nemovitostí? Je tam zaznamenána současná skutečnost? pokud ano pak musí vysvětltit podle čeho ji zanesli. Vy jste asi kupovala vilu po nějakým mafiánovi či politikovi...

lidka*

Martino, ptá se "vrba" a nebo Vy máte další dotaz? Možná jsem po Silvestru trochu natvrdlá, ale není mi to jasné. Jedná se o nepatřičný průběh stavby a nebo dokončenou stavbu, kterou někdo koupil a pátrá po dokumentaci? *sok*

martina30*

Založil to vrba,ale já se jen přidala,aby tu zbytečně nebyla 2 témata.Stavba dokončena a dokumenty nejsou ,jelikož stavba byla stavěná na černo,ale kolaudace proběhla na 100%.Vše už se řeší a jak už jsem zde psala,hledá se každá maličkost co mafiáná šupne tam kde dáno má bejt;)

lidka*

Tak určitě trvejte na vyhledání dokladů ke kolaudaci na obecním nebo městském úřadě. Stavební úřad , pokud vím, má svá čísla jednací na došlou a odeslanou poštu. Navíc by písemnosti měly jít přes podatelnu. Že by byli na úřadě takoví šílenci a dovolili si napsat kolaudaci bez dokumentace, to se mi fakt nechce věřit. Stavební úřad je státní správa nezávislá na starostovi. Kontrolní činnost vykonává krajský úřad. Pokud nevěříte pověřenému stavebnímu úřadu, obraťte se tam. Zkoušet něco získat na firmě, která stavbu prováděla, je v tomto případě asi zbytečné, že? A co projektant? No držím palce!

martina30*

Všechny doklady máme od stavebního úřadu a opravdu jsou tam šílenci,ale ted už s níma budou jednat jiné orgány.Prostě je tu všude strašnej bordel a věřte tomu dá se kolaudace bez dokmentace(jistě co schválilo město a určité povolení tam jsou,ale určité důležité papíry ,když nejsou tak se něco šoupne a je klídek).Projektant to projektoval před moc a moc lety,ale je vše na dobré cestě.Proto,ale v dnešní době ,když něco kupuji tak vše si ověřit a nevěřit ani realitce,jen sobě a ověřeným orgánům.Raději si vzít známého odborníka šoupnout mu něco a člověk muže koupit a nebo říci nazdar*palec*

lidka*

S tím souhlasím. I v této poradně se snažím pomoci a doporučuji jednu věc: všechno důležité sepsat. Bez písemného dokladu není šance uspět. Ale je opravdu těžké pro člověka, který s dokumenty nepracoval a nepracuje, aby se dneska vyznal v právních normách. Nejen, že jsou zbytečně složité a navíc psány jak říkám "právnickým slohem". A stále ještě mnohý úředník se nesnaží pomoci (a samozřejmě na to čas má a i proto tam sedí) a z toho potom vyplynou fóry o kafíčku a hodnocení úředníků! *kafe*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]