Nejste přihlášen/a.
Zdravím , doma máme jednu místnost z oknem které směřuje do ulice v místnosti není téměř nic pár skříní a v podstatě bordel takové skladiště se z té místnosti stalo, garáž máme za domem na zahradě a když prší nebo něco podobného musím nářadí do auta nést přes déšt a musím ho nosit ze dvora až do garáže. Moje myšlenka je že by se s nepouživáné místnosti která má asi 4x4,5 m udělala garáž , okno se vybouralo a místo něj se umístily vrata , místnost je z vedlejší místností propojena dveřmi . Je takováto stavba možná , jaké by byli potřebné upravy , je potřeba nějaké speciální povolení krom stavebního?
Vzhledem k rozměrům místnosti nemáte nikdy šanci dostat stavební povolení, takže legálně to nepůjde...
Z jakých důvodů? Máte nějaký odkaz na konkrétní znění paragrafu, které udává minimální rozměry garáže? Vím minimálně o jednom domu, kde to je takto udělané, místnost má přibližně rozměry, jak udává tazatel. Táta chtěl u nás v domě také toto udělat, místnost je cca 4,2x4,2 a povolení by na to tenkrát dostal. Nakonec z toho ale sešlo.
doplněno 20.01.13 15:09:Tak to potom jo, máte pravdu, že každý úředník si dělá co chce. Je pravda, že ta garáž o které vím možná těch 6m na délku má. Jinak jsou přece i malé auta Matis, Polo apod. ... moje fábka má tolik jsem ani nevěděl.
No vycházím jen z vlastní zkušenosti, už je tomu něco let, takže vyjádření od stavebního úřadu nedohledám, ale tehdy mi sdělili, že minimální délka garáže je 6m, světlá výška 2,1m a na šířku už si nevzpomenu.
Na druhou stranu je má zkušenost taky taková, že co úřad to samospráva a co úředník, to názor. Bohužel požehnání dává právě úředník.
Tehdy to pro mě nebyla klíčová záležitost, takže jsem jejeich vyjádření akceptoval a dál to neřešil...
Takže asi nejlepší rada - zeptat se na stavebním úřadě a bude klid. Určitě bude potřeba stavební dokumentace, vyjádření statika, zpracování vjezdu na komunikaci a podobné perly...
Povolení nepovolení, ono hlavně 4,5m na délku není nic moc. Spíš naopak. Záleží jaké máte auto. Třeba Oktávka má 4,5m, Fábia necelé 4m. S tím by člověk musel parkovat až na zdi. Na těch 4,5m byste musel mít ještě něco menšího.
doplněno 20.01.13 15:18:Třeba Chevrolet Spark má 3,5m
Repkin: Ono se to zdá, ale i to Polo je stejně dlouhé jak Fábia.
tak nic no ono by ta garáž byla spíše na naskládání věcí do auta mám Peugeot Partner ten by se tam asi nevlezl ale vždy bych jen couvl před vrata naházel potřebné věci a vyjel. No budu muset vymyslet něco jiného zkusím ještě zaběhnout na uřad a znovu se zeptat jestli by bylo možné z jedné zahrádky před domem udělat parkovací stání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.