Nejste přihlášen/a.
Prosím vás o radu,
máme domovní zvonek se dvěma melodiemi a bzučákem na otevření vstupních dveří
1. melodie "siréna" když někdo zvoní z venku ( dělá to randál jak , a maličký "Lukinec" se vždy probudí a pak je
2.melodie " bzučení" když někdo zvoní u dveří od bytu (naprosto ideální) aspoň rozpoznáme odkud se k nám kdo "dobývá"
Jde mi o to, jestli mi můžete poradit zda se dá dle foto , nějak ztlumit, nebo vyměnit melodii, nebo nějak "překopat" drátky aby,když bude někdo zvonit z venku, buď zvonilo slabounce (siréna), nebo stejně jak ten bzučák
Nepomohla ani několik vrstev pásky na přelepení repráčku, pořád to dělalo "randál"
děkuji
A nebol k tomu navod?Možno by sa dalo stišiť tak ,že do obvodu repračika (bzučiaka )sa zapoji odpor ,alebo trimer.Skuste odpojiť jeden pol repračika a zapojte ho cez odpor ,alebo nejaky trimer,-potencimeter nazad.Skuste trimer o hodnote 1 až 10 kiloohm.Otačanim trimra by sa zvuk mal stišovať.Zapojite ho tak že začiatok odporovej drahy date na bzučiak a bežec na plošny spoj.Trimre a potenciometre su bežne zapojene tak že krajne vyvody su začiatok a koniec odporovej drahy.Stred je vyvod bežca.
Skuste to zapojiť ako tu.Len miesto ventilatora ( A ) bude bzučiak. google.sk/...
aha, zase takový "edison" nejsem
mě by stačilo jen poradit, zda by šlo to zvonění (piezosirény) zrušit a by zvonil jen bzučák
lkterý ten drát odpojit a který napojit do toho bzučáku
Bzučák je elektromagnet zatímco sirénka je piezokeramika, tak to se přímo spojit nedá. Nejjednodušší by bylo spojit obě tlačítka zvonků paralelně ke bzučáku, nebo je přenos bezdrátový?
doplněno 20.01.13 17:01:Paralelně - na ty dvě svorky, kde je teď přivedeno tlačítko bzučáku přidat ještě oba přívody tlačítka sirény (přepojit je ze současného připojení). Ke každé svorce tak budou přivedeny dva vodiče.
doplněno 20.01.13 21:49:Všechno je jinak. Jak koukám na druhou fotku, tak je to už moderní systém, kde se všechno přenáší po dvou drátech, tlačítko "sirény" tedy samostatné vodiče nemá a není to tedy jak propojit, jak jsem psal výše.
Jedině pořádně přelepit, jinak ten předřazený rezistor by to vyřešil.
doplněno 20.01.13 21:53:Ty přepínátka zřejmě kódují Vaši stanici, změnou může nastat situace, že se k Vám nikdo nedozvoní, popř. bude zvonit cizí tlačítko.
to jsem jen zkusil přiložit (modrý (+) na červený a bílý(-) na bílý) a trošku to zajiskřilo, to nevadí?
doplněno 20.01.13 18:20:a k čemu jsou asi ty přepínátka (7 až 0) , netušíte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.