Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domovní zvonek / ztlumení repráčku

Od: kubinec® odpovědí: 7 změna:

Prosím vás o radu,

máme domovní zvonek se dvěma melodiemi a bzučákem na otevření vstupních dveří

1. melodie "siréna" když někdo zvoní z venku ( dělá to randál jak *hej*, a maličký "Lukinec" se vždy probudí a pak je *plac*

2.melodie " bzučení" když někdo zvoní u dveří od bytu (naprosto ideální) aspoň rozpoznáme odkud se k nám kdo "dobývá" *smich*

Jde mi o to, jestli mi můžete poradit zda se dá dle foto , nějak ztlumit, nebo vyměnit melodii, nebo nějak "překopat" drátky aby,když bude někdo zvonit z venku, buď zvonilo slabounce (siréna), nebo stejně jak ten bzučák

Nepomohla ani několik vrstev pásky na přelepení repráčku, pořád to dělalo "randál"

děkuji

Domovní zvonek / ztlumení repráčku

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mkat*
hodnocení

1x

A nebol k tomu navod?Možno by sa dalo stišiť tak ,že do obvodu repračika (bzučiaka )sa zapoji odpor ,alebo trimer.Skuste odpojiť jeden pol repračika a zapojte ho cez odpor ,alebo nejaky trimer,-potencimeter nazad.Skuste trimer o hodnote 1 až 10 kiloohm.Otačanim trimra by sa zvuk mal stišovať.Zapojite ho tak že začiatok odporovej drahy date na bzučiak a bežec na plošny spoj.Trimre a potenciometre su bežne zapojene tak že krajne vyvody su začiatok a koniec odporovej drahy.Stred je vyvod bežca.

cs.wikipedia.org/...

cs.wikipedia.org/...

Skuste to zapojiť ako tu.Len miesto ventilatora ( A ) bude bzučiak. google.sk/...

hodnocení

aha, zase takový "edison" nejsem *ee*

mě by stačilo jen poradit, zda by šlo to zvonění (piezosirény) zrušit a by zvonil jen bzučák

lkterý ten drát odpojit a který napojit do toho bzučáku

ferda60*

Bzučák je elektromagnet zatímco sirénka je piezokeramika, tak to se přímo spojit nedá. Nejjednodušší by bylo spojit obě tlačítka zvonků paralelně ke bzučáku, nebo je přenos bezdrátový?

doplněno 20.01.13 17:01:

Paralelně - na ty dvě svorky, kde je teď přivedeno tlačítko bzučáku přidat ještě oba přívody tlačítka sirény (přepojit je ze současného připojení). Ke každé svorce tak budou přivedeny dva vodiče.

doplněno 20.01.13 21:49:

Všechno je jinak. Jak koukám na druhou fotku, tak je to už moderní systém, kde se všechno přenáší po dvou drátech, tlačítko "sirény" tedy samostatné vodiče nemá a není to tedy jak propojit, jak jsem psal výše.

Jedině pořádně přelepit, jinak ten předřazený rezistor by to vyřešil.

doplněno 20.01.13 21:53:

Ty přepínátka zřejmě kódují Vaši stanici, změnou může nastat situace, že se k Vám nikdo nedozvoní, popř. bude zvonit cizí tlačítko.

hodnocení

nene přenos je kabelem od hl. vchodu

doplněno 20.01.13 14:26:

a paralelně to je zapojit jak?

hodnocení

to jsem jen zkusil přiložit (modrý (+) na červený a bílý(-) na bílý) a trošku to zajiskřilo, to nevadí?

doplněno 20.01.13 18:20:

a k čemu jsou asi ty přepínátka (7 až 0) , netušíte?

Domovní zvonek / ztlumení repráčku #2
hodnocení

tak na to radeji nesahat! *smich*

hodnocení

tak průser, drátky(modrý a bílý) jsem zapojil na ten (červený a bílý) do té svorkovničky a už nefungují zvonky v celém baráku! :(

doplněno 21.01.13 19:03:

spálilo to pojistku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]