Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chtěla bych touto cestou zjistit na co máme právo a na co ne. Hrozí nám exekuce víme i kdy. Ale za prvé nám přišel papír, že manžel má exekuci na částku 33 tisíc a jěště nevíme za co. Je tam napsané T-mobil na 33 tisíc. Volala jsem p. exek. a on mi řekl , že mám sehnat celou částku a nebo teda jen půlku, ale že stejně dojede a že si naúčtuje 7800,- za cestu. Já na to, že jsme na Hmotné Nouzi a manžel na Rodičovské Dovolené . A že netuším co to je.. A plus co máme jen za peníze s tím, že chci splátkový kalendář. Neodpověděl mi. Pošlu mu na účet 4000,- a vypočítala jsem si, že mi to vyjde skoro na 9 měsíců ta částka. Sice teda nevím za co budeme jíst, ale... Stejně se ta částka musí zaplatit a pozjišťovat co a jak.
Když jsme na . HN a RD tak jestli máme nárok na splátky, když jsme projevili snahu? Když mám malé děti a bydlíme na vesnici a město máme 25 km jestly mají právo mi jí odvízt? A to samé i s pračkou. A další věc. Náš známý se rozešel s dlouholetou partnerkou a poprosil nás jestly by si u nás nemohl nějaké věci nechat. Mám od něj podnájemní smlouvu na myčku a televizi a na zbytek věcí máme sepsaný, že to tu má uskladněný. Posílám mu peníze za myčku a televizi přes rodiče. V současné době není v České republice. Mám ho kontaktovat, aby si to odvezl a nebo se nevztahují věci v podnájmu cizích lidí na mojí exekuci?
Za brzkou odpověď děkuji
Ptáte se, jestli má exekutor právo Vám odvézt, ale zapomněla jste uvést co.
Exekutor má zajistit věřiteli splacení dluhu. Je jen a jen na jeho rozhodnutí, jakou formu zvolí.
Může přistoupit na splátkový kalendář, ale výši splátek určí on (nemáte nárok na splátky ani na určení jejich výše). jakmile byste jednu splátku neuhradili v termínu, nastoupila by exekuce. Exekutor může zabavit vše, o čem se bude domnívat, že je Vaše.
Jestli sepsané smlouvy stačily státní správě při stanovení dávek hmotné nouze, mohly by stačit i v případě exekuce. Ale nedoporučuji na to spoléhat, radši kontaktujte majitele uschovaných i pronajatých věcí.
Věci v domácnosti pračka, lednička apd. Majitel těch věcí se zítra bude vracet. Stačilo by, že by jen dojel a prokázal, že je majitel těch pronajatých věcí? Na HN jsem to ohlásila a vědí o tom, že máme v pronájmu tyto věci + měsíční poplatek za ně. Jak máme , ale postupovat v případě, že doveze jen spis a žádné podrobnosti o dluhu ( manžel na sebe nikdy neměl paušál od T- mobilu a ani žádnou smlouvu nepodepsal ) Co když jde o podvod na manžela? Žádné papíry od soudu nám nikdy nedošly. Jen jsme měly vylepené na dveřích výzvu od exekutora a naposledy mi zdělil, že na moravu přijede teď tento týden ( je až z Prahy) my jsme okres Prostějov. Jak se máme bránit pokud jde o podvod. Je to z předchozího bydliště, kde jsme pobívali před 6 lety. A veškerá korenspondence chodila na novou adresu. Mám napsat písemně na ekekuční úřad žádost na splátkový kalendář? A kopii mu předat , až dojede k nám? Má to nějaký význam? Došly nám peníze , až v pátek tudíž na účet to můžu vložit až v pondělí. Nebo ty 4000,- ( víc opravdu nemůžeme) dát osobně do ruky?
Děkuji za odpověď
Teď už bych počkala na návštěvu exekutora. Zkuste mu hned v pondělí ráno zavolat a dohodnout se s ním (odhaduji, že dá přednost předání hotovosti).
Žádost o splátkový kalendář napište a vytiskněte hned, pokuste se s exekutorem dohodnout hned zítra. Pokud budete žádost posílat poštou, adresujte ji exekutorovi, který exekuci proti Vám vede.
___ Zaráží mne, že má jít o dluh u T-mobile, přestože jste u něj nikdy neměli paušál. Zkuste na T-mobile zavolat (ze sítě T-mobile zdarma: 4603 > 7 > 7 > 0) a zjistit, oč by se mohlo jednat (napadá mne, jestli třeba nemáte recyklované číslo).
___ K možnosti podvodu: Neztratil třeba Váš manžel někdy dříve občanský průkaz? Nemohl někdo na ten OP uzavřít s T-mobile smlouvu?
V takovém případě bych doporučila obrátit se na policii a podat trestní oznámení na neznámého pachatele.
Jak může někdo provolat u T-mobilu 33 tisíc? jste normální? nebude to stačit, obdržíte poslední výzvu k zaopaceníé a pokud nezareagujete, nastupuje exekuce...pronajaté věci - můžete podat vylučovací žalobu, pokud je exekutor zahrne do seznamu
Proč by nemohl?Znám jednoho a ten dluží 105.000,-! U T-mobile,jen nechápu,proč mu to dávno neblokli? Teď jde do důchodu,bude se mu to asi splácet dost těžko.Na vesnici a někdy i ve městě je nuda a erotické linky jsou sakra drahé!:D
Dobrý den. Nárok na splátky u exekuce nemá nikdo. Záleží na exekutorovi, zda splátky umožní, či ne. Majitele věcí určitě kontaktujte, jestli-že by se stalo, že je exekutor zabaví, bude muset podat vylučovací žalobu a prokazovat, že jsou věci opravdu jeho a ne vaše. Nejednou se již stalo, že exekutor zabavil myčku, pračku, i Tv...
Co a jak najdete v exekučním řádu a OS řádu. O co jde se můžete poptat na soudu, ale je možné, že věřitel oslovil exekutora. Raději si půjčte, prodejte co se dá a uhraďte. Raději to splácet někomu z okolí. Sice na druhé straně, pokud od vás nic z majetku nezíská může být rád, že dostane aspoň po troškách. Od některých dostává nic. Také může přijet a byt? je prázdný..., ale je. U cizích věcí pochopitelně je třeba prokázat, že nejsou vaše, nechat je vyškrtnout ze soupisu.
si, že před nedlouhou dobou by prostě přišel, překvapil a zabavoval.
● dávky pomoci v hmotné nouzi
● jednorázové dávky sociální podpory
● příspěvek na bydlení
● dávky sociální péče
● mzda
● důchod
● nemocenská
● peněžitá pomoc v mateřství
● dávky státní podpory nevyplácené jednorázově (přídavek na dítě, rodičovský příspěvek aj.)
● odstupné, podpora v nezaměstnanosti a jiné
● Z exekuce majetku jsou vyloučeny věci, které nezbytně potřebujete k uspokojování hmotných potřeb svých a své rodiny nebo k plnění pracovních povinností.
● Zabavit vám exekutor ale nesmí ani věci, jejichž prodej by byl v rozporu s obecnými morálními pravidly. Přijít byste tak neměli o běžné oblečení, základní (nezbytné) vybavení domácnosti, snubní prsten a jiné předměty podobné povahy.
● Sáhnout exekutor nesmí ani na zdravotnické potřeby a jiné věci, které potřebujete vzhledem ke své nemoci nebo tělesné vadě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.