Nejste přihlášen/a.
Zdravím a prosím o radu, jak opravit balkonové dveře (plastové). Při zavření z venkovní strany, klika je ve vodorovné poloze, se dveře samovolně otvírají. Nevím, zda je to protiprůvanovou pojistkou nebo něčím jiným. Jinak dveře těsní dobře, jiný problém s nimi není. Jsou asi půl roku po záruční době. Hledala jsem na netu, ale řeší jen opravy okenních křídel.
dělá to ta protipůvanovka,pokud je v pořádku ten protikus který do ní nabýhá tak stací většinou kleštičkami stáhnout tu pružinu aby držela,ten plast lehce potřete mazadlem aby se lehčeji otíral o ten kov
Když dveře zavřete klikou, slyšíte jak vevnitř v zámku zacvakává nebo se jen protáčí?
Petře, mechanika zavírání je z umělé hmoty a ta není navěky. Ohoblovala se. Je třeba kliku, která je vyjímatelná, s částí mechanizmu vyjmout a koupit novou. Je v Hornbachu nebo v OBI, snad i v některých železářstvích, za necelých 100 kč k dostání. Před cca dvěma roky jsem tento problém měla také. Vždycky jsem kliku rozebrala a do mechanizmu ji správně zasadila. Už si přesně nepamatuji postup, ale vím, že když mírně potáhnete a současně vytočíte horní část krytky pod klikou, objeví se dva křížové vruty. Ty vyšroubejete a kliku vyjmete. A s tou klikou nebo její fotkou v mobilu, zajdete do prodejny. Těch mechanizmů je více, tak ať vyberete tu správnou.
Dobrý den ,prosím o radu mam přesně tenhle problem jak jste psal,
Když dveře zavřete klikou, slyšíte jak vevnitř v zámku zacvakává nebo se jen protáčí?
cvaká to a klika se protací ,někdy se chytne a zavře ale musím dlouho to skoušed
děkuji za radu P.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.