Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi kotli - Dakon DOR

Od: naspatricek® odpovědí: 5 změna:

Na netu jsem našel kotel Dakon DOR 25 MAX a Dakon DOR F 25 MAX. Nevíte jaký je mezi nimi rozdíl? Každý má jiné opláštění a cenu, ale jinak rozdíl nevím?*nevi*
Děkuji za informace.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také jsem se na to díval a domnívám se, že kotel s označením F má jako doporučené palivo dřevo.

hodnocení

2x

aliosb: doporučené palivo je u obou stejné.

Jednak F-ková řada bude novější, protože na Dakon.cz ta ne-F-ková už není.

A ten hlavní rozdíl je v účinosti. F řada je třídy 3, má účinnost 78-84% , ta starší je třídy 2 účinnost 74-78%.

Takže F-ková řada kotlů vypouští míň emisí je tedy "ekologičtější" než ty starší modely.

hodnocení

2x

Zdravím. Rozdíly má F (facelift) jen nepatrné. Například na vrchních plotnách je ze spodu šamot, jinak pouze jiný vzhled opláštění.

A tím že byl zkoušen a je doporučován s aku nádrží, tak obrdžel emisní třídu 3.

Max jsem měl asi měsíc doma a komín mi ho neutáhl.

Rozdíl mezi kotli - Dakon DOR
hodnocení

Děkuji za přínosné info i s fotem. Chci se ještě zeptat, jestli jste byl jinak s kotlem (krom toho problému s komínem) spokojen. Já měl vždy Dakon a jsem zvyklý na přikládání z vrchu, všechny ostatní kotle (Atmos, Viadrus ...) mají přikládací dvířka zepředu a tak se už nechci přeškolovat na jiný typ.

Děkuji za případnou odpověď.

Ten problém s komínem byl tak zásadní, že kotel musel být po měsíci demontován a prodán.

Jinak jsem ho měl dříve, ale slabší, který nepotřebuje takový tah a fungoval celkem dobře.

Viditelný kouř s komína jsem měl, jinak topil pěkně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]