Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mechanický špunt v umyvadle čím namazat

Od: anetta* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den

Mám umyvadlo s mechanickým špuntem.Je to špunt součástí umyvadla který zmáčknete uzavře odtok ,zmáčknete znovu vyskočí a voda odtéká.Každý to určitě zná.Nám bohužel občas nevyskočí zpět pak je to nervový boj,včera už jsem musela rozebrat i sifon.Myslím že mechanismus špuntový by stačilo jen něčím namazat.Jen nevím čím.Je to přeci jen stále ve vodě a vlhku.Mužete mi něco poradit?Mám tu třeba silikonový spray,vazelínu,atd..

dík

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

Namazato to pujde v podstate cimkoliv co je mastne. Zkusil bych napoprve vazelinu. Uvidite, jak casto bude treba premaznout. POkud obcas nasypete do umyvadla krtka, tak pote taky namazat.

luke237
hodnocení

0x

Zaujal me ten system ucpavani odpadu. Jeste jsem ho nevidel. Chtel jsem se podivat po ruznych internetovych prodejnach, jak to vlastne vypada, ale nic jsem nenasel :( Jenom tohle.

Nemate odkaz na misto, kde to prodavaji nebo kde se o tom da vice docist?

hodnocení

0x
Ten špunt používám už delší čas, když začal drhnout, vybral jsem ho komplet z umyvadla a namočil do octa. Po rozpuštění usazeného vodního kamene funguje opět bez zadrhávání. Mazadla časem teplá voda smyje.
doplněno 17.01.13 15:16: Já ho koupil kdysi v Hornbachu, ale od té doby jsem ho viděl ve více prodejnách sanity nebo vodařiny.

anetta*
hodnocení

Ten špunt a celý systém už byl a je součástí umyvadla.Přikládám foto které je trochu nečitelné a vše je vlhké tak to vypadá divně.Na fotce je vidět stříbrná poklička která se našroubuje na "systém" který kouká z otvoru.Myslím že problém je ten "systém" .Tomu se právě nechce občas vyskočit i ted když je poklička odšoubovaná.Takže "systém" se zmáčkně (i s pokličkou) otvor se uzavře na další zmáčknutí má systém zase vyskočit a otevřít."Systém" zlobí už od začátku zkusím to černé prostříkat silikonový sprayem.

Mechanický špunt v umyvadle čím namazat
pecenkav*

Do tohohle systemu se bohuzel dostava vsechen bordel, ktery se splachne do umyvadla, pak se tam naplavi i vlasy, prijede nejaka navsteva, je zvedava, co to je, zmackne to a je na svete problem. Pokud se to nepouziva porad, tak je to dost zaneseny, je potreba obcas vysroubovat tu poklicku, vytahat vlasy, rozhybat vnitrek, pokud clovek porad nenamaci a nepere v umyvadle kapesniky a neprepira si ruzny hadriky denni potreby, tak je to spis jenom pro paradu. Snazim se vyhybat montazi tehle novot.

anetta*
hodnocení

Máte pravdu! Dnes už vím a to platí pro všechny věci ve všech oborech že není nad jednoduchou obyčejnou věc.Zlatý "prostý" gumový špunt..

Pro příště jsem ponaučená nikdy žádnou vymoženost a super novinku už nekoupím,ted už s tím nic neudělám..

dík

luke237
Proc byste s tim nic neudelala? To vymontujte a dejte si tam normalni odpad. :) Nepredpokladam, ze ta soucasna vypust je tam nejak natvrvalo nalisovana z vyroby. Spise je to jen vsechno poradne utazene a mozna jeste prilepene.

dahol*
hodnocení

0x

nemáte tam náhodou něco takového: sanita.cz/... Nevím, jestli by nebylo jednodužší to celý vyměnit za nový kus

luke237
Uz jsem tady o tech klik-klakach psal vyse.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]