Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se zeptat, chtěl bych vést audio kabel k reproduktorům v liště se silovém vedení (kabely od zásuvek či světel - 230V). Nemůže to silové rušit ten audio kabel.? Praskání zvuků atd..., Díky ![]()
Ahoj, souběh těchto drátů nedoporučuji. Většinou se vůbec nedoporučuje tahat slaboproud a 230V vedle sebe, pokud nejsou kabely stíněné. Předpokládám, že tím audiokabelem myslíš "reproduktorovou dvojlinku"...
Mám vedle prodlužky veden kabel (stíněnou dvoulinku) z PC do zesilovače, nijak úhledně, kabely se kříží, a zpět po stejné trase ještě vede dvoulinka k reproduktoru.
Zesilovač je starý TESLA (Gramofon NZC300). Žádné rušení jsem nikdy nezaznamenal, jediné co ruší zvuk je když položím mobil přímo na zesilovač.
doplněno 03.03.13 22:14: ovšem rušit se MŮŽOU. Já jen uvedl můj příklad, kdy se nic neruší, nebo to aspoň není znát ![]()
Dobrý den, jak již bylo napsáno, tak to není dobré řešení. Rušení je sice možné, ale nemusí být. Ale, prý může nastat problém při bouřce, kdy u těch kabelů 220V může vzniknout (a teď si nejsem jistý tím termínem, co vlastně) buď indukce nebo statická elektřina. Omlouvám se za nepřesnost a jistě budu opraven - zkrátka, to může poškodit ty reprobedny. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.