Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se zeptat, chtěl bych vést audio kabel k reproduktorům v liště se silovém vedení (kabely od zásuvek či světel - 230V). Nemůže to silové rušit ten audio kabel.? Praskání zvuků atd..., Díky
Ahoj, souběh těchto drátů nedoporučuji. Většinou se vůbec nedoporučuje tahat slaboproud a 230V vedle sebe, pokud nejsou kabely stíněné. Předpokládám, že tím audiokabelem myslíš "reproduktorovou dvojlinku"...
Mám vedle prodlužky veden kabel (stíněnou dvoulinku) z PC do zesilovače, nijak úhledně, kabely se kříží, a zpět po stejné trase ještě vede dvoulinka k reproduktoru.
Zesilovač je starý TESLA (Gramofon NZC300). Žádné rušení jsem nikdy nezaznamenal, jediné co ruší zvuk je když položím mobil přímo na zesilovač.
doplněno 03.03.13 22:14: ovšem rušit se MŮŽOU. Já jen uvedl můj příklad, kdy se nic neruší, nebo to aspoň není znát
Dobrý den, jak již bylo napsáno, tak to není dobré řešení. Rušení je sice možné, ale nemusí být. Ale, prý může nastat problém při bouřce, kdy u těch kabelů 220V může vzniknout (a teď si nejsem jistý tím termínem, co vlastně) buď indukce nebo statická elektřina. Omlouvám se za nepřesnost a jistě budu opraven - zkrátka, to může poškodit ty reprobedny. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.