Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křížení audio kabelu a silového vedení

Od: rajfer148* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, chci se zeptat, chtěl bych vést audio kabel k reproduktorům v liště se silovém vedení (kabely od zásuvek či světel - 230V). Nemůže to silové rušit ten audio kabel.? Praskání zvuků atd..., Díky :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

1x

Dobrá volby to není do společný lišty bych audio se silovinou nedával.

hop®
hodnocení

1x

Ahoj, souběh těchto drátů nedoporučuji. Většinou se vůbec nedoporučuje tahat slaboproud a 230V vedle sebe, pokud nejsou kabely stíněné. Předpokládám, že tím audiokabelem myslíš "reproduktorovou dvojlinku"...

hodnocení

1x

Rušit to může a nemusí. Pokud bude souběh krátký, třeba 20-30 cm, vadit to nebude, ale když je souběh několik metrů, může nastat problém.

Řešily by to stíněné vidiče k audiu.

hodnocení

0x

Mám vedle prodlužky veden kabel (stíněnou dvoulinku) z PC do zesilovače, nijak úhledně, kabely se kříží, a zpět po stejné trase ještě vede dvoulinka k reproduktoru.

Zesilovač je starý TESLA (Gramofon NZC300). Žádné rušení jsem nikdy nezaznamenal, jediné co ruší zvuk je když položím mobil přímo na zesilovač.

doplněno 03.03.13 22:14:

ovšem rušit se MŮŽOU. Já jen uvedl můj příklad, kdy se nic neruší, nebo to aspoň není znát :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jak již bylo napsáno, tak to není dobré řešení. Rušení je sice možné, ale nemusí být. Ale, prý může nastat problém při bouřce, kdy u těch kabelů 220V může vzniknout (a teď si nejsem jistý tím termínem, co vlastně) buď indukce nebo statická elektřina. Omlouvám se za nepřesnost a jistě budu opraven - zkrátka, to může poškodit ty reprobedny. Zdravím!

rv*
hodnocení

0x

Není to optimální, ale vzhledem k tomu, že vodiče vedou k reproduktorům, což je "spotřebič" o nízké impedanci, je nepravděpodobné, že by se to projevilo zvukově.

olaf71*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]