Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přečetl sem tady hodně diskuzí a názorů. Ale stejně:
Potřebuju udělat podkroví na starším baráku-střecha je původní a nechci sní hýbat-vypadá dobře.
Proto se ptám především těch kteří toto dělali a nepředělávali střechu a dávali folii zevnitř kolem krokví jakou mají zkušenost a jestli by to ted už dělali jinak.
Děkuju za vaše názory
Filii nesmíte dávat okolo krokví, jako obalit, ale jen dle obrázku JUTY,
pochopíte to z obrázku?
doplněno 16.01.13 21:37: ...Folie je na krokvích ze vnitř půdy? , nebo mezi nima?...máte levou a pravou kkrokev...z leva je videt hnědá krokev, bílý obdélníček je tmel, pak je latička opět hnědá,na pravé krokve je to samé, mezi tím je kontaktní difuzní membrána třeba Jutadach 135vidíte i mezeru mezi folii a la´továním, tam musí být mezera minimálně 4cm! po celou dobu životnosti. Mezera musí být odvětrávaná. Tento způsob nelze tam, kde je úžlabí a nároží!ICQ 55180641zkuste mě nalézt na skep: milancukrar
Děkuju za fotky ale nevím jestli sem to přesně pochopil.
Folie je na krokvích ze vnitř půdy? , nebo mezi nima?
doplněno 16.01.13 21:44:Podle posledního obrázku je folie dodatečně dělaná mezi krkve? S stou mezerou 3-8 cm?
Takže bych to musel natáhnout od hřebene dolu? A nejlíp asi ven mimo obvodové stěny?
Jestli se pletu tak prosím o vysvětlení. Děkuju
Dobry den podle obrazku pana milancukrar je to celkem pochopitelne jeste bych ho doplnil ze folie bliz interieru je parozabrana paronepropustna a folie blize ke strese je obvykle difuzni folie paropropustna
Ještě bych se chťel zeptat, našel sem to v jiném článku.
Při dodatečné montáži folie mezi krokve nemužu zhotovit:stř. Okno, úžlabí, arkýř je to pravda?
je to pravda, ale ne na 100%.
Musíte dodat přesně složení střechy. Je třeba zajistit přívod vzduchu mezi folie..
výše sem psal jestli musím natáhnot folii mezi krokve od vrchu dolu(od hřebenáče a vytáhnout přes podzednici ven).
jen mě zajímá to ,že nechci dělat novou střechu,chci to udělat jak sem se ptal.folie zevnitř a pak klasika izolace, folie a sdk.
rozumím tomu že když dám folii nové latě a krytinu a ještě si nechám udělat 2 arkýře že to bude ok.ale nejraději chci střechu zanechat.praxi stím nemám žádnou ale řada známých to má tak zhotovený a po 5 až 15 letech žádné závady a to maj krokve obaleny folií.nevím jak to vypadá dnes pod krytinou ale v podkroví žádná vlhkost atd.proto mě hlavně zajímá jestli to takhle někdo dělal jakou stím má zkušenost a jestli by to udělal znovu.
Davi:
Jak jsem psal už jinde,místo folie můžeš použít desky OSB,které se používají v dřevostavbách s difuzně uzavřeným systémeM obvodových panelů.
Při montáži se využívá speciální PUR tmel,kterým se utěsňují mezery a spoje desek.
JABRAKA
davi, pokud chcete dodatečně namontovat difuzní membránu, pak dle pokynů a návodů:
obrázek dle: cukrar.rajce.idnes.cz/...
podrobnosti po dovolené..
děkuju vám za rady a obrázky juty.jaště to promyslím,jestli dodatečná montáž folie,nebo nová krytina,latě a folie.
doporučil bych pozvat někoho s "jiným okem" aby zkontroloval stav krovů. vy nemusíte vidět vady, která pak zakryjete..
už sem tam měl dva tesaře,a přijdou další.nechávam si dělat cenové nabídky a hlavně snima trochu pokecat a získat nákou radu.
krovy jsou dobré.,ale kleštiny je potřeba vyměnit a pak taky odstranit 3 trámyu prostřed střechy spopjující podzednice.Ty dva co tam byli tak říkali že je to v pohodě jen mi radí dát novou krytinu,že je to lepší.
zatím 1.nabídka- demontáž krytiny,nová folie,latě,tašky -počítáno 150m2 -200tis.kč s prací.
když si dělám nabídky na internetu tak se s materiálem dostávám 60-70 tis.kč bez práce.
Ted nechám udělat ještě nabídku přes kamaráda ve stavebninách a uvidím kam se cenově dostanu a kyž to bude přijatelná cena tak nato vlítnu.
Neviděl jsem vaší stavbu. Ale,
..ale kleštiny je potřeba vyměnit ...***proč se musí měnit?
...pak taky odstranit 3 trámyu prostřed střechy spopjující podzednice...***proč se musí odstranit?
Cena od kamaráda musí být přijatelná?
O jakou krytinu se jedná? Odkud jste?
doplněno 19.02.13 19:19:zkuste poptat Besk je to rovnocená taška za menší peníz..
když je silně napadané část, tak bych opravdu nechal prohlédnout odborníkem...
Tak kleštiny-2 jsou napadené(hodně) a chci je zvednout,nechci je přiznat.výška od záklopu asi 2m.
ty trámy jsou ve výšce odhadem 70cm nad podlahou.Krytina-nejspíš betonová taška KM beta.
ze stavebnin ,přes kamaráda se zaměstnaneckou slevu,by měla být přijatelná.určitě počkám na nabídky a dám dohromady rady a podle toho se rozhodnu.proto mě zajímalo že to udělám bez výměny krytiny aby se ušetřilo.
doplněno 19.02.13 19:17:jo a jsem z Kolína
jdu tu tašku vyhledat, a určitě nechám krov pořádně prohlédnout
doplněno 19.02.13 22:15:ještě tu KM BETA:Elegant 17kč a Briliant 20kč www.nonstopstaveb/...
Dobrý den.tak sem rozhodnut do nové střechy.udělal jsem 5 nabídek a jdu dotoho.
krytina KM BETA 140m2 + veškerá práce latování oplechování a výstavba dvou arkýřu(rozměr oken asi v-150cm a š-160-170 cm.
cena:145 000kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.