Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kovové zárubně vs obložky

Od: asd* odpovědí: 11 změna:

lze do stavebního otvoru šíře 25cm určeného pro obložkovou zárubeň místo toho dát kovovou zárubeň? do zěmě by asi šly, ale jak je zadělat po stranách?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Že by klasicky zazdít, jako normálně? Nebo jsem nepochopil dotaz?

repkin*
hodnocení

0x

Normálně, pokud se nedělají tak široké, což si nejsem jistý, ale předpokládám, že asi ne, tak jen uděláte odskok, respektive je můžete dát víc do jedné strany a bude tak mít z jedné místnosti výklenek. Já byl nucen na WC zrušit starou dřevěnou obložku a místo ní jsem dal užší kovovou, nebyl tam ale rozdíl ve zdi. Doházel sem to směsí zdící malty s cihlami a omítkou a OK. *frajer*

doplněno 16.01.13 20:28:

google.cz/...

používejte google, typoval bych na 80cm šíře, protože 90cm bude mít originál asi větší rozměr, ale pohledejte

asd*
hodnocení

otvor je nyní 90cm, jaká šířka kovových by teda byla ideální z pohledu toho dozdění?

Díky

asd*
hodnocení

a předpokládám že aby plnily normu pro protipožární dveře nemusí být nějaké zvláštní, kovové jsou protipožární sami o sobě že?

jabraka*
hodnocení

0x

Po vyvážení a zakotvení turbošrouby bych okolo futer jen otvor zapěnil.

JABRAKA

ladaadal*

Jsem zásadně proti zapěňování kovových futer. Sice to plní funkci, ale je to znát. Chvějí se a při zabrání je cítit, že to nedrží tak, jak má. Nevím, jak je to s požárním efektem při použití pěny, ale co se týče celkového vnímání, nepěnil bych ani futra do kůlny.

hans7

Existuje i spešl rychlo extra 2 složková pevná pěna, např. - rychlomontazni-2k-pena. Drží jak čert, 2x jsem ji použil. Jednou na futra. Samozřejmě radši ukotvit i šrouby. Nevystačí na celé, ale stačí vypěnit body a zbytek standardní nízkoexpanzní. Nevidím v tom sebemenší problém. Až ty futra jednou bude někdo měnit, bude si u toho pískat a zvesela zpívat. Ne jadrně nadávat s rouškou, brýlemi a flexou a půl dne uklízet bordel. Navíc je to suchý a čistý proces až na mírné navlhčení zdiva před vypěněním.

ladaadal*

Já netvrdím, že to nejde, ale radši budu jednou za 20 let sekat a nadávat, než každý rok lítat jak debil s hladítkem a doštukovávat opadanou omítku, která se chvěním uvolnila. I ta tvrdá pěna je toti jenom pěna. Stačí aby dítě párkrát bouchlo dveřma než se je naučí zavírat a kolem futer to vypadá jak po granátu. Prostě zapěnit futra je fušeřina, a kdyby mi to někdo udělal doma, vezmu ho za flígr a srazím ze schodů, protože to není řemeslník. Ono každý ulehčení práce není optimální.

hans7

Já Váš názor respektuji. Futra u vnějších bezpečnostních dveří jsem si taky zaházel, i když by stačila pěna. Jsou totiž velice těžké a kynetická enerie při přibouchtnutí je obrovská. Jinde jsem pěnil a jako fušer si nepřipadám. Praskat můžou i doházená, pěna bude mít větší přilnavost. Máme 21. století a trh nabízí i jiné materiály, než maltu. Strašně rád bych si ve svém zabydleném domě vyměnil křivá futra po předchozím majiteli. Je to můj sen. Ale neudálám to bohužel. Dům bych musel komplet vyklidit nebo nevyklízet, ale pak se se mnou manželka nejspíš rozvede.

ladaadal*

Tak to nedělej sám a pozvi si firmu. Ta nastaví odsavač a do bytu ti nepůjde ani smítko - jsme v 21. století jak píšeš. jinak bezpečnostní dveře se zazdívají dokonce betonem. Kdybys je vypěnil, tak v případě pojistné události ti pojišťovna nedá ani korunu, protože pěna prostě není na futra.

Jinak mám s pěnou taky zkušenosti. Za poslední půlrok jsem byl na 6ti zakázkách - vytrhat pěnu a zazdít (1x zabetonovat). Pokaždé mi bylo řečeno, že kdyby věděli, kdo to zapěnil, šli by mu zlámat ruce, aby nemohl páchat více škod. Tak asi takhle. Zkus se zajít na futra, který jsi zapěnil podívat za dva tři roky - pěny tam bude o 10%miň a futra budou jak se dnes říká "flexibilní".

hans7

Děkuji za starostlivost, ale raději si to udělám sám, promyšleně a s kvalitou odpovídající mým schopnostem a zručnosti. Bezpečnostní dveře jsou různé, ty mé kotví chemické kotvy malta je jen "vycpávka". Ale toto tazatel neřešil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma turbošrouby

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]