Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna šamotového dílu v krbových kamnech

Od: np odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, mám kamna

abx.cz/...

zadní vývod. Praskl mi díl, který byl nahoře zešikma - před vstupem do kouřovodu.

Dnes mi výrobce poslal nový díl, ale nejde mi tam vložit. Nevíte, jestli mohu použít sílu? Mám strach, aby ten díl nerupnul...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

0x

Provozem se kamna asi trošku "hnuli", a tak tam ten díl nejde. Máte-li ruční brusku, kupte si kotouč na keramiku, a dle potřeby to přibruste. Větrací otvory brusky přelepte lepící páskou, tu chvíli vydrží bez chlazení.

np
hodnocení

Nemám, ale zkusím sehnat. Dík.

jendad

Záleží z jakého materiálu to je .Pokud je to z vermikulitu , tak ten je měkčí než šamot a jde ho řezat pilkou na dřevo .Já jsem to řezal přímočarkou.

silcacz.cz/...

Nevím jak je to tam , ale zkuste prvně to nasunout šikmo na jednu stranu a pak na druhou .Předpokladám , že to bude sedět na bočních stěnách .Upozornuji ,že ty kamna jsem nikdy neviděl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]