Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak silnou izolaci při snížení 15cm?

Od: weka* odpovědí: 9 změna:

jak silnou mám dát izolaci, když budu sdk snižovat strop o 15cm?

díky za rady...

asi by to tam nemělo být úplně napěchováne, že?

uvažoval jsem nad 10cm izolací...

nejedná se mi o super zateplení stropu , ale spíše o akustický útlum a samozřejmě trochu i o izolaci stropu ,ale jen okrajově, protože budu časem strop od střechy foukat izolací...

bude tam mít tedy 10cm izolace nějaký význam?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím,že dávat jakoukoliv izolaci je zbytečný luxus.

JABRAKA

weka*
hodnocení

no jedná se o to, že nahoře už je jen střecha s prostorem pro zafoukání izolací, kterou chci časem realizovat...

tak 10cm izolace se tam neztratí a svůj význam odhlučnění místonosti celkově a lepší tepelné vlastnosti to bude mít ne?

kdo mi to vyvrátí , popře apod?

snižuji strop kvůli jeho nevzhlednosti...přece jen bodovky a led pásky v sdk budou vypadat sakra moderně ;)

jirbar*
hodnocení

0x

Pokud je nad touto místností další místnost tak asi ano. Skutečně jde o útlum. Zažil jsem, když majitel si nechal snížit strop sádrokartonem, pak se nějak uvolnily příchytky a teď oikud se nad místností někdo projde, tak je to dole jak na kolotoči, jak to zvoní.

A navíc to byli takoví odborníci, že sádrokarton potáhli petlinkou a oštukovali. Snad aby víc vydělali, nebo zakryli své nedostatky. Teď jedině všechno otrhat a udělat znova.

weka*
hodnocení

ještě jeden dotaz...: tuhle?

stavebniny-havirov.cz/...

a nebo tuhle?

stavebniny-havirov.cz/...

hodnocení

0x

nemůžu komentovat vhodnost tepelné izolace, když nejsou podrobnosti.

Levnější varianta je stawebniny.com/...

ale tyto vaty netlumí hluk jak si představujete. jsou lepší..

isover.cz/...

weka*
hodnocení

už jsem to zde řešil...

mám strop, který je z vrchní strany neizolován a je to vlastně dutina v rovné střeše..časem tam bude foukaná izolace...

jinak prostě dělám snížení stropu o 15cm a řeším, jak správně to udělat, aby byl trochu tepelně izolován a zároveň plnil i funkci utlumení hluku v místnosti...ne utlumení hluku od střechy apod...jen prostě aby v místnosti byla lepší akustika...aby se můj hlas nerozléhal :-D

toď vše...

aha... dávat izolaci na strop jako odhlučnění zevnitř...

hm, to nekomentuji..

doplněno 15.01.13 19:57:

dávat si izolaci na strop, aby se mi zlepšila akustika...?

weka*
hodnocení

no prostě tak mám ji vůbec kupovat nebo ne?

je tam izolace k nečemu?

weka*
hodnocení

tak já nevím proč se jinak dává izolace mezi studený strop a sdk?

seru na to...nedám tam žádnou izolaci!

pak fouknu izolaci do dutiny na střeše a nasrat!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]