Nejste přihlášen/a.
jak silnou mám dát izolaci, když budu sdk snižovat strop o 15cm?
díky za rady...
asi by to tam nemělo být úplně napěchováne, že?
uvažoval jsem nad 10cm izolací...
nejedná se mi o super zateplení stropu , ale spíše o akustický útlum a samozřejmě trochu i o izolaci stropu ,ale jen okrajově, protože budu časem strop od střechy foukat izolací...
bude tam mít tedy 10cm izolace nějaký význam?
no jedná se o to, že nahoře už je jen střecha s prostorem pro zafoukání izolací, kterou chci časem realizovat...
tak 10cm izolace se tam neztratí a svůj význam odhlučnění místonosti celkově a lepší tepelné vlastnosti to bude mít ne?
kdo mi to vyvrátí , popře apod?
snižuji strop kvůli jeho nevzhlednosti...přece jen bodovky a led pásky v sdk budou vypadat sakra moderně
Pokud je nad touto místností další místnost tak asi ano. Skutečně jde o útlum. Zažil jsem, když majitel si nechal snížit strop sádrokartonem, pak se nějak uvolnily příchytky a teď oikud se nad místností někdo projde, tak je to dole jak na kolotoči, jak to zvoní.
A navíc to byli takoví odborníci, že sádrokarton potáhli petlinkou a oštukovali. Snad aby víc vydělali, nebo zakryli své nedostatky. Teď jedině všechno otrhat a udělat znova.
nemůžu komentovat vhodnost tepelné izolace, když nejsou podrobnosti.
Levnější varianta je stawebniny.com/...
ale tyto vaty netlumí hluk jak si představujete. jsou lepší..
už jsem to zde řešil...
mám strop, který je z vrchní strany neizolován a je to vlastně dutina v rovné střeše..časem tam bude foukaná izolace...
jinak prostě dělám snížení stropu o 15cm a řeším, jak správně to udělat, aby byl trochu tepelně izolován a zároveň plnil i funkci utlumení hluku v místnosti...ne utlumení hluku od střechy apod...jen prostě aby v místnosti byla lepší akustika...aby se můj hlas nerozléhal
toď vše...
aha... dávat izolaci na strop jako odhlučnění zevnitř...
hm, to nekomentuji..
doplněno 15.01.13 19:57:dávat si izolaci na strop, aby se mi zlepšila akustika...?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.