Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odečítání vodoměrů - jsou zamlžené

Od: tonda18 odpovědí: 11 změna:

Dnes nám mají přijít odečítat vodoměry. Chtěl jsem na to kouknout a zjistil sem, že v koupelně je vodoměr na teplou vodu zcela zamlžený a v kuchyni naopak vodoměr na studenou vodu zrovna tak. Vím, že když to odečítal vloni tak s tím měl problémy a říkal, že to nějak vymění, bral si na mě telefonní číslo, ale pak ticho po pěšině a samožřejmě člověk na takové věci nemyslí.

Nenapadá Vás co s tím? Jako jestli není nějaký trik jak to odmlžit. Jsem zvědavý co nám večer tedy odečte. Bydlíme v paneláku novostavbě.

Díky za rady jak postupovat teď případně večer až tu bude člověk na odečítaní.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co by jste odmlžoval...to přece není Vaše věc ani Vaše starost...ať si to servisní firma opraví, vymění...nebo co uzná za vhodné.

Ano, když na sklíčko vodoměru budete fénem foukat nějakou dobu, pak jej třeba i odmlžíte..ale proč to budete dělat?

Jinak některé typy vodoměrů mají i tzv.stírátka...a pak zamlžení není problém..

tonda18
hodnocení

No, v baraku totiz je cedulka, ze pokud neumoznime vstup do bytu v dnesnim terminu tak provedou podle zakona tzv. kvalifikovany odhad spotreby.

Tudiz se bojim, aby tenhle odhad neudelali i diky tomu zamlzeni a my pak treba neplatili vic nez musime.

Však jim vstup umožníte...a ostatní je jejich věc.

Buď ať si sklíčko odmlží, vyndají...nebo osadí vodoměry se stírátkem.

To je jejich věc.

jirbar*

No nevím jak jinde, ale u nás v paneláku bytové družstvo vyměňovalo podružné vodoměry za typ který se odečítá dálkově.

Samotného by mne zajímal princip zda vodoměr je osazen baterií či si "vyrobí" naindukované napětí z vysílače na principu bezkontaktních karet.

tonda18
hodnocení

Jinak fenovat jsem to zkousel a to je k nicemu. Holt mu vecer reknu at si poradi no. Ale prece jenom bych byl klidnejsi kdyby to slo odecist bez problemu.

jirbar*
hodnocení

0x

Třeba máte již vyměněné vodoměry které se "odečítají" z ulice.

smiler

Jaké to jsou vodoměry co se "odečítají" z ulice? nebo jak to funguje nějaká novinka?

děkuju

jirbar*

Podružný vodoměr nevelkého rozměru. Snad i přiložený technický popis po instalatérovi někde zůstal. Na jakou vzdálenost se nechá odečíst nevím, ale rozhodně nemusí odečítat v bytě.

doplněno 15.01.13 12:25:

Možná tento typ.

siaroffice.cz/...

Běda šikulům kteří si vodoměr "otočí"aby odečítal. I to tento vodoměr zaregistruje.

pohanka*
hodnocení

0x

Zkuste na vodoměr poťukat, jestli se neudělají nějaké kapky, neslijí se a nekápnou ke straně. Někdy je vodoměr osazen nakřivo, tak jestli by to nepomohlo.

Vezměte baterku a lupu a zkuste si udělat odečet těmito pomůckami. Předpokládám, že vrchní sklíčko máte dobře očištěné, když je vodoměr osazen v koupelně.

Zamžené sklíčko zvenku bývá většinou v šachtách a to se zase polejvá vodou.

doplněno 15.01.13 20:05:

Šetří se všude a je vidět, že se osadili ty nejlevnější, ne moc kvalitní vodoměry.

olda52
hodnocení

0x
Víčko vodoměru se musí víc ohřát, fén nestačí. Já jsem použil rozsvícenou stolní lampičku s halogenovou žárovkou 12 V, sklíčko lampičky jsem přiložil k víčku a zamlžení jsem cca po 15 minutách odstranil. Ale pozor, plexisklové víčku nesmíte natavit nebo spálit.
aleschek

Upozorňuji hned na začátek, že mám suchoběžný vodoměr jen pro vlastní potřebu ve studni.

Pro odmlžení jsem zkusil žárovku, což sice fungovalo, ale nechal jsem ji tam o trochu déle, než bylo třeba, a natavil jsem sklíčko, takže ukazatel už nebyl čitelný vůbec. Takže pokud žárovka, tak je třeba neustálý dohled v řádech desítek minut.

Mlžení jsem pak vyřešil ultimátně: uřízl jsem plastové průhledné víčko flexou a už se nemá co mlžit... ;)

a.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak odečíst vodoměr

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]