Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlučnit pokoj?

Od: aruska odpovědí: 14 změna:

Vím, že tu tato otázka už byla x-krát, ale já bych prosila o radu všechny, kteří mají zkušenost s odhlučněním pokoje.

Nastěhovali jsme do zvýšeného přízemí, nad námi bydlí dvacetiletá slečna s kamarádkou (majitelky, bohužel ne nájemnice). Sousedka má asi 100 kilo a neuvěřitelně dupe. Navíc nepracuje, celé dny se válí doma, takže je tam POŘÁD hluk. Otřásají se nám stěny, hýbou lustry, ... A když se do toho všeho začnou smát, anebo nedej bože šoupat s nábytkem, jsem na zbláznění. Jelikož jsou to mladé holky, neudřžíte je v klidu, tudíž většinou ještě ani koelm půlnoci nemáme klid :(.

Hluk je slyšet po celém bytě, mně však nejvíc záleží na ložnici a dětském pokoji. Máte někdo zkušenost s odhlučněním? Čím, za kolik? Byt se nachází ve staré bytovce (bydlí tam pouze 4 rodiny) a sousedé nad námi mají prkenné podlahy... Jde mi o kročejový hluk a také trochu o akustický hluk.

Poraďte prosím, nechci se znovu stěhovat... :(

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Poraďte prosím, nechci se znovu stěhovat...
Tak to bohužel budete asi muset.
Pokud odhlučnění není řešeno již v projektu, respektive při stavbě, pak dodatečné odhlučnění bývá velmi málo účinné...a jen vyhodíte peníze.

aruska
hodnocení

Děkuju za odpovědi, i když jen umocnily mé trápení.

Na další stěhování bohužel nemám energii a hlavně peníze, stěhovat se kamsi do klidu tedy nelze...

hodnocení

2x
Z vlastni zkusenosti musim rict, ze s tim tezko neco udelate. Nejlepsi moznost je domluvit se.
V nekterych pripadech (jako v tom mem) muzete chodit obden, protoze se situace dalsi den vrati do stejnych koleji.
Pokud jim zacnete poustet nahlas hudbu, muze se stat, ze zacnou delat hluk jeste vetsi (neprima umernost s jejich IQ) aniz by se snazili nejak komunikovat.
Moje zkusenost s resenim pres stavebni urad je takova, ze pozaduje mereni (kontaktovat hygienickou stanici, objednat firmu, nemusi je ale do toho jejich bytu vubec pustit).
Dale pripadne v prestupkovem rizeni - s tim nemam zkusenost, nejspis by bylo potreba tu situaci a hluk rovnez nejak objektivizovat.
Dalsi moznosti - sousedska zaloba podle obcanskeho zakoniku. Pokud soud vyresi spor ve Vas prospech, ma jeho rozhodnuti negatorni charakter (cili sousedi by se sveho chovani meli zdrzet, jak toho efektivne dosahnout v praxi, tot otazka).
V dobe nocniho klidu - PCR nebo Mestska policie.
Zaver v moji situaci po nekolika letech - splatit, prestehovat se, prodat. Snad ve Vasem pripade nebudete muset absolvovat tyto kroky vsechny.

hodnocení

2x

Těžko a raze lze odlučnit. To že někdo dupe, nebude řešit žádná policie ani strážníci. Jak je vysoká místnost?

doplněno 17.01.13 15:29:

Pak bych tedy šel do Isover AKU, sádroš modré ticho a KVALITNÍ PRÁCE.

aruska
hodnocení

Ta místnost je zhruba o několik deístek centimetrů vyšší než v klasickém paneláku.

Pro odhlučnění udělám cokoli - neříkám celý byt, ale alespoˇm tu ložnici, přeci jen kvalitní spánek je sakra zapotřebí.

hodnocení

1x

Jen tak uvažuji-pkd je dost vysoký strop,tak jej snížit sádrou a dát izolaci? Nevím zdali by toto pomohlo ale mohlo by!

Přesně takto jsem to udělal, pomohlo to, ale neodhlučnilo úplně.

hodnocení

0x

pokud ma pani 100kg a skace a ma plovoucku , tak se hluk siri po panelu a neudelas stim odhlucnenim nic. Vysolis hodne penez a ucinek minimalni... je to to nejhorsi co muze byt

doplněno 15.01.13 09:42:

aha jsem to spatne precetl , tak pokud je jen prkno tak stejne u odhlucneni musi zacit , ale primo zdroj

jabraka*
hodnocení

0x

I když mi je líto,že nemohu poradit ke spokojenosti,řešení je jen ve vytvoření nové místnosti,která by byla úplně oddělená od stávajících stěn.Bylo by to dost nákladné,takže jediné řešení jsou špunty do uší,případně dlouhý a přátelský dohovor se sousedkou.

JABRAKA

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ja bych uz neresil odhluceni, ale nejprve pratelskym rozhovorem bych sousedku i s dcerou upozornil ze me to rusi, a taky na dodrzovani nocniho klidu. Ani z hygienickych duvodu nemuze nikdo porusovat normy pres den. Takze o vsem si promluvit. No a kdyz bude nejhur, urcite taky nekdy budou chtit klid. Tak jim to vratit, treba hudbou.

davsert
hodnocení

0x

Pokud po 22hodině nemáte klid. Tak volejte policii za rušení nočního klidu. Noční klid je od 22:00 do 6:00 ráno.

repkin*

Ono to není tak jednoduché, co se týče nočního klidu a sousedských vztahů, je to běh na dlouhou trať.

hodnocení

0x

Dobrý den,

četla jsem Váš příspěvek, a podle mne máte dvě možnosti - ta první je se odstěhovat, a ta druhá domluvit. Taky jsem měla hlučné sousedy, tentokrát podemnou - hlasitá hudba i na štědrý den, dupání, atd. jsem taky zkoušela řešit domluvou. Pokud jsou to netolerantní sousedi, nic nevyřešíte, ani podobrém ani po zlém. Hygiena nic nevyřeší, to jsem taky zkoušela, ty limity jsou tak vysoké, že z toho vyjdete jako poražená. Přestupkové taky nic nevyřeší, musíte mít něco v ruce, takže pokud jsou to mrchy, tak si dají pozor, jako naši bývalí sousedi, a jakmile vyjel výtah, do našeho poschodí, tak rychle hudbu ztlumili a byli jako myšky, takže když paní přišla, byl klid, odjela a zase mi orštovali ještě více a policie to bude řešit pouze v případě, že půjde o porušování nočního klidu, ale dupání vám neuznají. Takže budete opět na začátku.

Podle mých zkušeností je jediná možnost - se opravdu odstěhovat.

Ještě možná zkusit si pouštět hlasitěji televizi, aby ji slyšeli, a začít je obtěžovat taky, a kdyby došli, tak jim slušně sdělit, že přes jejich hluk neslyšíte televizi, ale že by jste ji ráda ztlumila, ale až se budou chovat tišeji. I to je možnost, ale tohoto nevyužijete večer, můžou na vás zavolat PČR.

Odhluční vyjde draho, a není 100% účinné a navíc záleží, jak je řešená konstrukce stropů. Jinak slyšíte kročeje v paneláku, jinak na hurdových stropech, jinak na dřevěných stropech. (myslím intenzitu)

Jinak s hlučnými sousedy mám svoje zkušenosti - boohužel špatné, ale prodali jsme byt, stálo nás to peníze, ale za ten klid a pohodu to pravdu stálo. Zvážila bych kdyžtak i tuto možnost.

Přeji pěkný den a držím palce.

Z.

mili3478*
hodnocení

0x

Dobry den muste izolovat nejen stropy ale i steny pokud jiz mate sadrokarton lze zvukovou izolaci umistit pod tyto podhledove casti nelze vsak pocitat ze se hluku uplne zbavite lze installovat zvukotesne panely ktere se lepi na zed pak se omitnou, nebo predsteny s tloustkou steny minimalne 12cm nejlepe 30cm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma hlasitá hudba přes den
Otázky na téma kročejový hluk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]