Nejste přihlášen/a.
Kutilové poradte mi.Klasické dveře v bytě-prosklené,z obou stran je klika a zvenčí zamykání typu-doleva a doprava zamčeno,nahoru-odemčeno.Tohleto jakoby uzamykání je zvenčí dveří,take se dá zamknout pouze pokud jsem venku z pokoje.Zamknu ho,ale kdokoliv se tam bez problémů dostane.Máte nějaký typ pro uzamykaní pokoje-otevřít ho můu jen já,ale nechci nic dlabat,ani vkládat zámek.Kdy odmontuji tu malou umělohmotnouj páčku,tak je vidět ten kovový jazýček na kterém je napíchnutá a není problém pro nikoho dveře odemknout třeba kombinačkami.Jak se to dá vyřeit?
1) nedovedu si to představit, dej foto
2) myslím si, e ani by jsi vyměnil zámek, nebo kování, tak se nečape, buďto potřebuje zámek s cylindrickou vlokou a nebo zámek na dózický klíč, nic to nemění na tom e pokud budu chtít, tak se ti tam dostanu a zámek ani neporuím
Je to klasické WC kování, zkus to sundat, jestli tam půjde vloit klasický zámek buď na dózický klíč (alespoň) a nebo cylindrickou vloku.
doplněno 14.01.13 18:02:Nebo se podívat kde dělají rekonstrukce panelákových byt v okolí a sehnat si plné dveře i se zámkem, je to investice 100-500,-Kč
FABka to nevyřeí, tenhle zámek je mení a vlokový zámek se do zádlabu při nejlepí vůli nevejde (o cca 5 cm).
Bez dlabání to nepůjde. Moná by bylo jednoduí (moná i levnějí) koupit nové dveře s patřičným zámkem. Jsou tipizované a měly by jít vyměnit bez úpravy.
doplněno 14.01.13 19:08:Pokud jde o byt ze 60 - 70 let, zkontrolujte si, jestli je v zárubni výřez i na západku zámku. Pokud není, neexistuje rozumné řeení (měnit futra by se Vám asi nechtělo).
Na tento "zameček" je dlab jen cca6x6 cm a na to aby se dal zámek co jde zamknout z obou stran je potřeba dlad cca 20cmx6 do hloubky!
doplněno 14.01.13 21:58:To potřebujete zamknout kdy v té místnosti nejste?Pkd ano tak vás nemine zadlabat normální zámek!
doplněno 15.01.13 11:49:To Jabraka-z dotazu mi vyplynulo,že potřebuje zamknout když v té místnosti není!Ale pkd když tam je tak je vaše odpověd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.