Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rychle se vypařuje voda z topné soustavy?

Od: m44m* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě jak rychle se v běných podmínkách můe vypařovat voda z topné soustavy (pynový kotel, trubky, radiátory), pokud se v soustavě dlouho netopí. Můe být soustava plná jetě třeba za 3/4 roku? Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V uzavřené soustavě prakticky vůbec k úniku či odpařování nedochází...

V otevřené soustavě ano...ale i po roce stačí dolévat cca 10-20l vody..

(platí pro běné rodinné domky)

mowla*
hodnocení

0x

Měl jsem otevřenou soustavu (expanzku) a ročně jsem dolíval při provozu cca 10 litrů (odpar), pokud se netopí, je odpar nií. Samozřejmě uvauju, e nikde nic neteče... ;)

Pokud je soustava uzavřená, není důvod, aby voda ubývala, vůbec.

hodnocení

0x

Poznamenal bych jen, e se napojení expanzomatu (jak uzavřeného, tak otevřeného) provádí zásadně na zpětnou větev topení a to pokud mono nejblíe ke kotli. To z důvodů, e zde je nejnií teplota topné vody a tudí i mení odpar. miro

cyril*

Jak moc se sníí odpar v uzavřeném okruhu?

gumidek*
hodnocení

0x

Pokud funguje expanzomat a soustava nikde neteče ani nekape ba ani neprolíná, tak není odpar ádný. Není kam.

doplněno 14.01.13 13:42:

Jinak se v uzavřené soustavě udruje 1,2 - 1,6bar

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma expanzomat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]