Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte jak alespoň částečně zabránit znečitění krbových dvířek. Napálení jde vdy patně odstranit, po cca 1 hodině po zatopení jsou znovu začouzená. Neznáte nějaký trik proti napálení? Děkuji za rady
Zřejmě topíte nevyschlým dřevem a nebo dřevem z jehličnatých stromů.
Do krbových kamen je nejlepí dřevo z listnatých stromů a nechat ho pořádně vyschnout- je dobré dělat si zásobu , aby dřevo mělo čas vyschnout, třeba dva roky a pak vám dřevo pěkně shoří a dvířka zůstanou čistá. A také nedávejte dřevo blízko skla . Vyčistit jde dobře jakýmkoliv jemným pískem nebo octovou vodou . Prodává se i speciální prostředek na čitění skel krbových kamen ./jméno mi vypadlo/.
K často či dokonce trvale ´začouzenému´ sklu dvířek kamen vede nevhodný způsob spalování - málo vzduchu... Buďto máte kamna příli výkonná a dusíte je a nebo máte patně nastavený vstup vzduchu - dost často to způsobuje příli otevřený sekundární přívod (vůči primárnímu)...
Já bych řekl , e bud je patný oplach skla. Nebo mokré dřevo .A dalí je nízká teplota v topeniti . Doporučuji si koupit spalinový teploměr e-teplo.cz/... .
Já ho mám na plotně , a teplota by se měla pohybovat nad cca 200°c . Tehdy je tam optimální teplota a hoří dřevoplyn(to je ten modry kouř z komína) .Pak muete pomalu přivírat kamna
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.