Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolaudace - stavební úpravy RD - hromosvod

Od: tequila odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat, zda někdo neví jak je to s hromosvodem.

Bydlím u mých rodičů se svou rodinou (manželka a děti) a před několika lety (2009) jsme dostali stavební povolení, neboli souhlas o ohlášení stavby na stavební úpravy RD.

Jednalo se pouze o úpravy vnitřní části domu dle projektové dokumentace.

Dne 10.1.2012 k nám po žádosti přišli na kolaudaci, ale nezkolaudovali, protože chtějí papír - výpočet, že na domě nemusí být hromosvod. (Upozorňuji, že dům rodičů byl zkolaudován bez hromosvodu)

Nevíte, kde mám tento výpočet zajistit? Na koho se můžu obrátit?

Ze stavebního úřadu mi řekli, že se mám obrátit na elektrikáře, který nám předělával v rekonstruovaném bytě rozvody, ale ten vůbec neví, která bije. (že s tím nemá nic společnýho)

Pozn.: Když se zeptám, kterého-koli z mých sousedů, tak v dané lokalitě (kde bydlím) nemá hromosvod nikdo!

Předem děkuji za radu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud nezasahujete při rekonstrukci do střechy, pak hromosvod u staršího domu není požadován.

kjanik112*
hodnocení

0x

Pokud vím, tak hromosvod byl pouze doporučován, ale nebyl povinný. Možná, že je teď nový předpis, ale to nevadí, zákon nemůže platit zpětně, takže pokud tehdy byl dům zkolaudován, a Vy jste se střechou nic nedělali, nový zákon,je-li, se Vás netýká. Zprávu by Vám vypracoval každý revizák-elektro.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]