Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvětrání kanalizace

Od: aaalex odpovědí: 4 změna:

Je nutné odvětrání kanalizace nad střechu domu i v případě kdy se jedná o jímku s čerpadlem do tlakové kanalizace? za wc mám místo vývodu nad střechu jen přivzdušňovací ventily ( za zazděným geberitem), zatím problémy nepozoruju. Venku před jímkou je revizní šachta kterou mám pro jistotu otevřenou aby to větralo. Je to tak dostačující nebo budu muset vybourat geberit a vytáhnout to až nad střechu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dle ČSN je to jasné..ano, kanalizace odvetraná být musí.
Nicméně fakticky je to jen Vaše věc...a pokud Vám to teď nedělá problémy, neřešte to.
Ovšem je tady riziko, že časem nějaký problém nastat může.
To by ale projektant Vašeho domů měl vědět...nebo jste se měl ptát dřív.
aaaalex

Podle projektu by měla být nad střechu, ale neni. Co by mohlo nastat za problémy? Pro klid na duši bych to předělal, ale ta představa bourání koupelny atd..

V PD to tedy bylo správně.
Problémy mohou nastat např. u septiku, žumpy nebo při proplachování kanalizace..pak by Vám v domě mohl zápach dělat problém.
Ve Vašem případě je ale pravděpodobnost problémů poměrně malá.
aaalex
hodnocení

Občas je v technické místnosti cítit zápach z kanálku protože je ve vpusti jen málo vody. je to asi potom co se vyčerpá jímka, ale nic hrozného. Bál jsem se něčeho horšího jako hromadění plynů atd. Zatim to teda necham a uvidíme. Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma odvětrání wc
Otázky na téma zazdeni geberitu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]